AKTUELNO

Direktor KBC "Dragiša Mišović" Vladimir Đukić rekao je za Pink da je ova medicinska ustanova potpuno pripremljena da odgovori na epidemiju koronavirusa.

- Mi smo odlukom ministra zdravlja, pored infektivne klinike, određeni da budemo jedna od bolnica koja će primiti udare epidemije. Naši epidemiolozi odigrali su ključnu ulogu u kupovini vremena. A infektivna klinika je izuzetnim angažmanom osoblja učinila da se napravi adekvatan terapijski pristup prvim obolenim pacijentima - rekao je Đukić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je on rekao u bolnicama su pacijenti koji su u stabilnom stanju i nisu životno ugroženi, te da se na taj način saznaje na koji način će se ubuduće sa tim ljudim postupati.

- Kapaciteti su izdvojeni za sve starosne grupe, i za decu i za odrasle. Najvažnije je da imamo kapacitete za dosta respiratora. Imamo slobodne respiraroe, kapaciteti su oslobođeni. Pacijenti će dobiti najmoderniju i najbolju respiratorn podršku - ukazao je Đukić.

Foto: TV Pink Printscreen

Anesteziolog Predrag Stevanović rekao je da se pacijenti tokom vanrednog stanja leče drugačie i da su bolničke mere pojačane.

- Prvi proritet je bila potreba da se iskoristi kupljeno vreme i da se spremimo za prihvat bilo kakvog, velikog ili malog broja pacijenata.Ovakve situacije podrazimevaju uvođenje ovakvih vanrednih mera - kazao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je on rekao, slušaju se sve preporuke epidemiologa.

- Spremamo se za početak za prihvat pacijenata koji zahtevaju uobičajeno lečenje. U mogućnosti smo da obezbedimo jako veliki broj mašina za disanje. Potpuno smo spremili prostor, krevete, mašine, monitore, lekove i osoblje za lečenje pacijenata - naveo je Stevanović.

On je naveo da se ove nedelje, za vikend, može očečivati vrhunac epidemije.

#Novo jutro

#Predrag Stevanović

#Vladimir Đukić

#koronavirus

'