AKTUELNO

Milan Krkobabić, ministar u Vladi Srbije zadužen za regionalni razvoj i kopredsednik Nacionalnog tima za preporod sela Srbije apeluje na zadruge i sve zadrugare na čitavoj teritoriji Republike Srbije da prilagode rad novonastaloj situaciji zbog epidemije korona virusa.

„Prioritet nam je da sačuvamo živote svih građana, ali ovo je i trenutak da vi poljoprivrednici – zadrugari pokažete solidarnost sa svojim najstarijim komšijama, domaćinima na selu.

Pomozite posebno starijima od 70 godina koji su nosioci čak 110.000 poljoprivrednih gazdinstava u obavljanju neodložnih prolećnih poslova kao što je setva šećerne repe, kukuruza, soje i suncokreta. Pozozite im i u svim drugim radovima na njivi, u plastenicima, voćnjacima i stajama...

Apelujem na zadruge i zadrugare da starijima od 70 godina pomognu i obezbede neophodne osnovne životne namirnice.Naši domaćini su bezbroj puta u kriznim situacijama pokazali visok nivo svesti i odtovornosti prema sebi, svojoj porodici ali i celokupnom društvu. Ubeđen sam da će tako biti i sada“, poručuje ministar Krkobabić.

#Milan Krkobabić

'