AKTUELNO

Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine rekao je za Pink da će se Srbija na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, državnim rukovodstvom i sa građanima Srbije izboriti sa podmuklim korona virusom COVID-19.

- Bićemo maksimalno odgovorni i savesni kada je ova epidemija u pitanju, zaštita, prvenstveno naših najstarijih sugrađana pošto su oni najviše ugroženi ovim virusom. Ono što je suštinski važno je da država na čelu sa predsednikom Vučićem ume da funkcioniše u kriznim situacijama - naveo je Marinković.

Foto: TV Pink Printscreen

On je ukazao na to da je predsednik Vučić sa praga ekonomske krize i kolapsa, doveo Srbiju na mesto fiskalno i monetarno stabilne zemlje kakva je danas.

- To nam u ovom trenutnu obezbeđuje malo bolju poziciji nego čak i onim zemljama za koje vidimo da su žestoko ugrožene, a članice su EU. Modernije su i bogatije od nas, kao što su Španija, Itaija i Francuska. Mi ne zaostajemo ni za jednom državom - ukazao je Marinković.

Milan Dobromirović, urednik političke rubrike u "Informeru", rekao je da Srbija prema svetskim podacima pripada onim državama u kojima ima veoma malo obolenih od koronavirusa.

Foto: TV Pink Printscreen

- Vanredno stanje je uvedeno pre svega kao preventiva, jer ovo što se dešava u Italiji i ovo što se dešava u Španiji bar koliko sam uspeo da pročitam dešava se zato što ljudi tamo nisu najbolje shvatili šta je preventiva - rekao je on.

Kako je on ukazao, predsednik Aleksandar Vučič, Ana Brnabić i Maja Gojković uveli su vanredno stanje jer su tako odlučili epidemiolozi i struka.

#Milan Dobromirović

#Novo jutro

#Vladimir Marinković

'