AKTUELNO

Crna Gora uvodi nove mere na zaštiti građana i države od širenja virusa korona.

Nakon sednice Nacionalnog koordinacionog tela za borbu protiv zaraznih bolesti, saopšteno je da Crna Gora zatvara sve granice za strance. Zatvaraju se tržni centri, kafići, restorani, dečje igraonice...

- U Crnoj Gori činimo sve da odložimo pojavu korona virus, a kada ga registrujemo da sprečimo njegovo širenje. Crna Gora s pažnjom prati i analizira iskustva drugih i traži najbolja rešenja - poručili su nadležni.

Kazao je da su već uvedena ograničenja i mere su bile opravdane i da su za to dobili potvdu od građana.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje (IJZ), u Crnoj Gori i dalje nema registrovanih slučajeva obolevanja od koronavirusa.

Kako je kazala dr Radica Raičević juče je u laboratoriji IJZ-a testirano pet osoba, svi rezultati su negativni.

Iz Instituta za javno zdravlje (IZJ) ranije su savetovali građane da ne podležu dezinformacijama o virusu, ali da ozbiljno shvate situaciju i prate njihove i instrukcije zdravstvenih vlasti.

- Onog trenutka kada se otkrije prvi slučaj korona virusa u Crnoj Gori, javnost će odmah biti informisana - poručili su iz IZJ.

Podsećamo, Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti donelo je odluku da se od 16. marta, na najmanje 15 dana, prekine rad u vaspitno-obrazovnim ustanovama, zabranilo je sva javna okupljanja u Crnoj Gori, posete u bolnicama i zatvorima, i uplovljavanje svih kruzera i jahti.

#Crna Gora

#koronavirus

'