AKTUELNO

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke Marko Đurić danas je u Subotici poručio da su naredne četiri godine ključne za ostvarivanje ciljeva zbog kojih je ta stranka i osnovana.

Đurić je, u razgovoru sa predsednikom GO SNS u Subotici Bogdanom Labanom i aktivistima stranke, rekao da u naredne četiri nedelje, do izbora, treba stvoriti naprednjački cunami koji neće nikoga ostaviti ravnodušnim.

"Stranka ne postoji samo zbog velikih ideoloških rasprava, već da rešava konkretne probleme građana, i rešili smo mnoge koje nijedna druga stranka ne bi bila ni izbliza u stanju da reši", kazao je Đurić.

Prema njegovim rečima, u naredne četiri godine SNS nastavlja da jača međunarodne pozicije Srbije i na istoku i na zapadu, a Srbiju očekuju povećanje standarda građana, investicije i ulaganje u infrastrukturu.

Srbija će, predvođena naprednjacima, kako je istakao, nastaviti da na dostojanstven način štiti svoje interese, da neguje svoj identitet i da se bavi demografskom politikom.

Aktivisti SNS su posebno interesovanje pokazali za položaj srpskog naroda na KiM, podsetivši da Subotica ima pobratimske odnose sa opštinom Gračanica i da realizuje brojne projekte pomoći srpskom stanovništvu i u drugim delovima naše južne pokrajine.

Đurić je veoma detaljno aktiviste SNS informisao o tome šta je sve država proteklih godina, u vreme dok je on bio na čelu Kancelarije za KiM, uradila na zaštiti srpskih državnih i nacionalnih interesa i unapređenju položaja našeg naroda u južnoj pokrajini.

"Radiću u životu i druge stvari, ali mislim da nikada ništa važnije u životu neću raditi", rekao je Đurić, podsetivši, između ostalog, da je između ostalog, u proteklih šest godina na KiM izgrađeno i rekonstruisano oko 1.700 kuća u srpskim sredinama i da će uskoro biti i useljeno oko 350 stambenih jedinica u naselju "Sunčana dolina".

Prema njegovim rečima, i politički rezultat SNS na KiM je fantastičan, što je rezultat politike Aleksandra Vučića, koju Srbi u pokrajini shvataju kao garanciju svog opstanka i napretka.

"Političko jačanje Srbije, koje su na vešt način predvodili naš predsednik Aleksandar Vučić i naša stranka, direktno se reflektovalo na naš državni i nacionalni položaj na KiM. Može se slobodno reći da to što radimo u državi globalno najdirektnije znači spas i opstanak našeg naroda na KiM", poručio je Đurić.

On je zahvalio domaćinu Bogdanu Labanu na ličnom doprinosu uspostavljanju veza Subotice sa sredinama na KiM, ističući da je upravo Subotica pozitivan primer opštinama u centralnoj Srbiji kako se treba relizovati saradnja na lokalnom planu sa srpskim opštinama u južnoj pokrajini.

#Marko Đurić

#SNS

'