AKTUELNO

Na izbornoj listi SNS nalazi se, uz poznate i dokazane kadrove, mnogo novih lica, kao i poslanika koji su u aktelnom sazivu parlamenta bili aktivni, poput šefa poslaničke grupe Aleksandra Martinovića, njegovog zamenika Vladimira Orlića i Aleksandra Markovića, dok je Lav Grigorije Pajkić, koji je prethodnih dana izazvao veliku pažnju javnosti, jer se pisalo da se nalazi na 5. mestu, zapravo tek na 148. mestu.

Prvi na listi koalicije oko SNS "Aleksandar Vučić - Za našu decu" nalazi se aktuelni ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, a druga je predsednica parlamenta Maja Gojković.

Sledi poznati violinista Jovan Kulundžija, gradonačelnik Novog Sada Mloš Vučević, a među prvih 20 su i sadašni šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović, poslanica Sandra Božić, Marko Đurić, Marija Obradović i Ivan Tasovac.

Među poznatim imenama, visoko na listi su i mladi kadrovi naprednjaka Ivana Popović, Đorđe Todorović, Đorđe Dabić, Ivana Nikolić, Ana Beloica, Stefan Srbljanović, Olja Petrović, Luka Kebara, Rajko Kapelan, Milan Ilić, Marijana Krajnović.

Visoko pozicioniran je i Milenko Jovanov koji se nalazi na 22. mestu, a iza njega je operska diva Jadranka Jovanović. Na listi, i to na 24. mestu je i ministar bez portfelja i predsednik PUPS-a Milan Krkobabić, kao i njegov sin Stefan Krkobabić, ali na 113. mestu.

Od aktuelnih poslanika SNS na listi su i Aleksandar Marković, Vladimir Orlić, Zoran Dragišić, Jasmina Karanac (SDPS), Đorđe Komlenski (Pokret socijalista), Dubravka Filipovski, Vladimir Đukanović, Dragomir Karić (Pokret snaga Srbije), Dušica Stojković, Muamer Bačevac (SDPS), Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka), Bojan Torbica (Pokret socijalista), Vladimir Marinković koji je iz SDPS-a prešao u SNS, Krsto Janjušević, Marko Atlagić, Veroljub Arsić, Igor Bečić, Miodrag Linta, Aleksandra Tomić...

Na 55. mestu se nalazi Milena Popović, supruga ubijenog Olivera Ivanovića.

Lista "Aleksandar Vučić - Za našu decu" objavljena je na sajtu Republičke izborne komisije.

Republička izborna komisija je sinoć na sednici proglasila izbornu listu "Aleksandar Vučić - Za našu decu", za izbore za narodne poslanike Skupštine Srbije koji se održavaju 26. aprila.

#Izbori2020

#Lista

#RIK

#SNS

'