AKTUELNO

Nosilac liste "Mi-Glas iz naroda" Branimir Nestorović rekao je danas da su Aleksandar Jerković i Vesna Ilić dvoje odbornika koji su odmah nakon izbora prekinuli svaki kontakt sa pokretom i ponovio da ne žel da udu "tas na vagi" i da je najbolje rešenje raspisivanje novih beogradskih izbora.

- Gospodin Jerković i gospođa Vesna Ilić, njih dvoje su zajedno i došli kod nas (u pokret), oni su zajedno prestali da se javljaju. I ja ih danas nisam video da su bili uopšte u sali - rekao je Nestorović za Tanjug posle odlaganja konstitutivne sednice Skupštine grada.

On je rekao da su ih kontaktirali iz SNS, ali da su principijalno odbili ponudu, ne ulazeći u detalje šta im je ponuđeno.

Kako je Nestorović rekao, ideja kada su formirali pokret je bila da ne budu tas na vagi koji odlučuje između dva velika bloka koja se sukobljavaju i istakao da najbolji način za snižavanje tenzija predstavljaju novi izbori.

- Novi izbori su uvek najbolji zato što će ljudi da glasaju. Sad je dosta jasnija situacija posle republičkih izbora. Očistila se politička scena, gomila ovih autobus stranaka je nestala. Sad će biti prilično lako izabrati. Imaš dve, tri opcije, pa će svako da izabere za sebe - rekao je Nestorović.

On je najavio da će pokret "Mi-Glas iz naroda" u Skupštini Srbije insistirati da se izmeni izborni zakon.