AKTUELNO

Voditeljka Jovana Jeremić pitala je Anu Brnabić, pozivajući se na gradske priče, šta je značio slogan SPS-a "Ivica Dačić - premijer", kao i da li je pre 3. aprila postojao dogovor.

Brnabić je istakla da, ako je šta naučila od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da unapred nema nikakvih dogovora već da je na prvom mestu stav naroda, a naglasila je i kako oni ne dele funkcije.

Foto: TV Pink Printscreen

Nije postojao neki dogovor, jer opet, unapred bilo kakvi dogovori nisu u skladu sa načelima SNS. To je prvo da čujemo šta narod ima da kaže i za koga će da glasa. Ako sam jednu stvar, a naučila sam onoliko od Aleksandra Vučića, a to nikada neću zaboraviti, jeste da izbori nikada nisu laki, laki su samo za one koji gube izbore i uvek morate da saslušate narod šta će da kaže. Mi nismo oni koji dele funkcije, pre nego što čujemo ono što narod kaže - rekla je Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaže kako je narod rekao svoje prošle nedelje, a šta će se dalje dešavati, to ćemo videti. Govoreći o Dačiću kaže da može da pretpostavi da je on svojim sloganom želeo da bude premijer, ali Brnabić naglašava kako politika nije baratanje funkcijama.

Foto: TV Pink Printscreen

Narod je rekao svoje 3. aprila, šta će se dalje dešavati, ko će, kako biti odgovoran, to ćemo videti. To sada ja danas ne mogu ni da pričam, to nije na kraju krajeva ni deo mog posla, moja obaveza je jer sam i dalje premijer da se posvetim tome, dok se ne formira nova Vlada Srbije, nastavimo da radimo. Mogu samo da pretpostavljam da je Ivica Dačić išao sa time da on bude premijer, ja ne znam. Pretpostavljam da je to mislio. Ne mislim da je politika baratanje funkcijama - priča Brnabić.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o SPS-u, Brnabić kaže kako joj se nisu svideli pojedini potezi ove stranke za vreme izborne kampanje, kao i da neke poteze doživljava kao izdaju tima zbog čega joj nije bilo prijatno.

Ne mogu da kažem njihove pozitivne stvari u vreme kampanje. To nije odgoovrno ponašanje, mi smo na tome izgubili glasove. Naši glasovi su se prelili. Ja zameram SPS-u sto je uzimao glasove na kontu neodogovrne politike. Meni je ovo bila neka vrsta izdaje tima i da mi je prijatno bilo, nije - dodala je ona.

Brnabić je rekla i kako ne zna kada će biti formirana nova Vlada Srbije, kao i da se bavi nekim drugim svakodnevnim poslovima.