AKTUELNO

Gnusni zločin J. H., muškarca iz jednog mesta u okolini Beograda, uhapšenog zbog toga što je napastvovao pastorku, otkriven je kada se nesrećna devojčica požalila majci na zlostavljanje, saznaje „Blic”.

Meštani malog mesta pokraj Beograda i dalje su u šoku zbog užasne vesti koju su u subotu pročitali u „Blicu”. Klupko jezivih činjenica počelo je da se odmotava prošlog vikenda, pričaju oni, kada je majka trebalo da dovede decu kod J.

- Devojčica je počela da plače i da govori da neće i tada je ispričala majci o tome šta ju je J. terao da radi - kažu susedi.

Prema njihovim rečima, pedofil se u tu kuću doselio pre godinu i po dana. Ženu i decu su počeli da viđaju početkom juna, a ona bi nekad ostajala i po nekoliko dana tu. Iako o svom relativno novom komšiji ne znaju mnogo, kažu da je preke naravi. Sa svojim prvim susedom se posvađao „zbog komšijske stvari”, a kada mu je ovaj pripretio da će pozvati policiju, jer je navodno u vezi sa maloletnicom, on se povukao.

Od prošle nedelje, kažu, živeo je kao u tajnosti.

- Iako su mi komšinice pričale da su ga viđale kad ide u prodavnicu, ja sam tek ponekad videla da noću gori neko prigušeno svetlo - kaže jedna meštanka.

Upitani da nam ispričaju čime se J. bavi, komšije sležu ramenima, ali naslućuju da svakako nisu legalne radnje. U dvospratnici u kojoj su se jezive scene događale juče nije bilo nikoga: naši reporteri su u njoj zatekli samo vezane pse, dve mačke i živinu (sve vidno izgladnele).

Podsećamo, muškarac J. H. iz jednog mesta u okolini Beograda uhapšen je zbog sumnje da je obljubio svoju maloletnu pastorku (11). Zločin je otkriven kada je pre nekoliko dana devojčica u kuću u kojoj je monstrum živeo došla da prespava.

- On je devojčici sipao vino u koka-kolu, nakon čega se onesvestila i više ničega se nije sećala. Kada se ujutru probudila, boleo ju je donji deo stomaka - kaže izvor „Blica” upoznat s istragom.

Manijaka je navodno odalo i pismo koje je devojčica napisala, a koje je pronašla njena majka. U pismu je ova devojčica napisala do detalja šta joj se desilo, nakon čega je žena alarmirala policiju.

Kazna do pet godina

Kazne za zločine protiv maloletnika variraju. U ovom konkretnom slučaju, s obzirom na to da je istraga otvorena za nedozvoljene polne radnje, manijak bi (ukoliko bude osuđen) mogao završiti na robiji od šest meseci do pet godina. Ukoliko se utvrdi da je zlostavljanje trajalo godinama ili je devojčica zadobila teže povrede, i kazna bi trebalo da bude oštrija...

Prema njenim rečima, devojčica je bila veoma bliska sa pedofilom: ona i njen brat su ga nazivali ocem! Niko, pa ni sama majka devojčice, nije ni pomišljala da je njen izabranik pedofil. Štaviše, dopuštala je deci da noće kod njega, da ih čuva...

- Majka je shvatila tek kada su se strašne stvari desile šta je manijak radio. Naime, kada je dolazio kod njih, njenom sinu donosio je jednu, dok je devojčici uvek davao dve čokolade. Na sve načine pokušavao je da pridobije njeno poverenje - kaže izvor “Blica”.

Uhapšeni se u tužilaštvu juče branio ćutanjem, nakon čega mu je sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana. Srećom, kako je pokazao lekarski pregled, devojčica nije preživela obljubu, ali je i dalje duboko traumatizovana. Zbog toga je postupajući tužilac otvorio istragu za nedozvoljene polne radnje.

#Beograd

#Majka

#Silovanje

#ćerka

'