AKTUELNO

B.K. iz Pirota uhapšen je zbog sumnje da je silovao trogodišnju N.S.

Kako se saznaje, devojčica koja u decembru puni četiri godine bila je žrtva manijaka od avgusta do početka novembra ove godine, kad je ceo slučaj otkriven, a osumnjičeni identifikovan i priveden.

- Monstrum se tri meseca iživljavao nad nemoćnim detetom. Napastvavao je devojčicu kad god bi mu se ukazala prilika za to. Tek posle tri meseca otkriveno je šta je B.K. radio N.J. i njenim mukama je konačno došao kraj - priča izvor iz istrage.

Prema njegovim rečima, osumnjičeni se tereti za obljubu deteta i preti mu kazna do 10 godina zatvora.

Psiholog Zoran Musterović kaže da su osobe koje počine ovako stravično delo patološki bolesne.

- Patologija je kod njih odavno definisana. Čovek koji je u stanju da siluje dete ne može u takvim situacijama da se kontroliše, njega ono prosto uzbuđuje i oseća želju i nagon za seksualnim činom - priča Musterović.

Psiholog dodaje da patologija nema jasne pokazatelje i da pedofil izgleda sasvim normalno, kao i bilo koja druga osoba.

- On gleda da pridobije dete na svaki mogući način, da mu se dopadne, da ga potencijalna žrtva zavoli, a onda kreće u realizaciju cilja. Da se pedofili izdvajaju na bilo koji način od ostalih ljudi, roditeljima bi bilo mnogo lakše, savetovali bi mališane koga da se klone, ali to, nažalost, nije moguće. Decu od tri, četiri, pet godina čuvaju najbliži ljudi iz okoline. To su uglavnom rođaci, komšije, prijatelji i od njih ne očekujete da mogu na bilo kakav način da naude vašoj deci, a kamoli da ih siluju - kaže psiholog.

On objašnjava da su posledice po mališane traumatične i nepredvedive.

- Veliko je pitanje kako će teći odrastanje silovane dece. Roditelj je vrlo značajna, ali nedovoljna podrška i neophodno je uključiti stručna lici kako bi dete što bezbolnije podnelo sve - dodaje Musterović.

#Pirot

#Silovanje

#devojčica

'