AKTUELNO

Lekari se bore za život devojčice koja je u komi.

Beba Danijela R, stara samo 14 meseci, prošle subote je upala u kantu do pola punu boje za krečenje u porodičnom stanu u bloku 72 na Novom Beogradu.

Nesrećnu devojčicu je majka u poslednji čas izvadila iz kante, dala joj veštačko disanje, ali Danijela je u veoma teškom stanju prebačena u bolnicu. Još je u komi i lekari se bore za njen život!

Danijelina baka Zorica kaže da se nesreća dogodila u subotu oko 16 sati, dok je bebin otac Danijel bio na poslu, a majka Samanta na terasi širila veš.

Kada je Sanela završila sa vešom, ušla je u sobu i videla da nema male Danijele. Počela je da traži ćerkicu, misleći da se ona negde zavukla i sakrila. U jednom trenutku ugledala je bebu u kanti, sa glavom potopljenom u boji.

- Samanta je vrisnula od šoka, a onda je zgrabila dete i otrčala u kupatilo. Oprala joj je lice, a kad je videla da Danijela ne diše, dala joj je veštačko disanje. Kako joj je Samanta duvala u usta, tako je Danijeli na nos curila boja. U jednom trenutku je povratila tu boju i počela da diše. Samanta je zatim uvila ćerkicu u ćebe i istrčala na ulicu, nije ni zvala Hitnu pomoć. Tu, ispred zgrade je zaustavila prvi automobil koji je naišao i vozača zamolila da je s bebom vozi u bolnicu - priča Zorica.

Roditelji pored bebe u bolnici

Danijelini roditelji Samanta i Danijel ne mogu da dođu sebi od šoka i koriste svaki trenutak da budu uz ćerkicu u bolnici. Za to vreme, Samantina majka čuva Danijelinog brata i sestru. - Ćerka i zet idu dva puta dnevno u bolnicu, da budu pored bebe. Pored male su od 13 do 14 časova po podne, a onda idu tamo i uveče od 19 do 20 sati. Pričaju joj sve vreme, mole se Bogu da se Danijela probudi i da sve bude u redu - kaže Zorica

Ne budi se iz kome

Danijela je odmah po prijemu na odeljenje intenzivne nege u Institutu za majku i dete "Vukan Čupić" ponovo reanimirana. Međutim, pala je u komu, iz koje se još nije probudila.

- Loše je, mi i ne znamo koliko se Danijela dugo davila u toj kanti dok je majka nije pronašla... Ne znam šta da vam kažem... Od subote je isto stanje. Lekari su nam samo kazali da je Danijeli oštećen mozak i ništa drugo nam nisu rekli... - kaže Zorica.

#Nesreća

'