AKTUELNO

Pripadnici MUP-a preduzeli su sve iz svoje nadležnosti na rasvetljavanju svih prijavljenih pokušaja otmica dece juče u Novom Pazaru i Rumi.

Kako iz Uprave policije navode, temeljnim proverama utvrđeno je da je u sva četiri slučaja reč o lažnim prijavama.

- Novopazarska policija je u vezi prijave otmice desetogodišnjeg dečaka utvrdila da navodi o događaju sa dvojicom mladića u crvenom automobilu nisu tačni. Dečak je u razgovoru sa roditeljima i nadležnim službama izjavio da je zakasnio na čas sa odmora i da bi opravdao kašnjenje setio se priče koju je prethodni dan čuo o navodnim pokušajima otmica u Novom Pazaru iz razgovora učiteljice i njegove majke - rekao je Ranđel Milošević iz Uprave policije.

Kako kaže, podneta je još jedna prijava pokušaja otmice jedanaestogodišnje devojčice. Devojčici je navodno mladić iz crvenog automobila nudio čokolade i insistirao da uđe u vozilo, međutim, po rečima Miloševića, nakon pregleda video nadzora utvđeno je da pokušauja otmice nije ni bilo.

Milošević je osvrnuo i na slučaj sedmogodišnje devojčice koju je navodno stariji čovek, nudeći joj slatkiše, pokušao da namami u beli kombi. Prema rečima Miloševića, devojčica je u Policiji izjavila da je izmislila događaj i da je prethodnih dana čula priču u školi od drugara. Milošević je naveo još jedan slučaj navonog pokušaja otmice.

- Osim ovih slučajeva u Novom Pazaru i u Rumi smo imali prijavu pokušaja otmice petnaestogodišnje devojčice, ali je utvrđeno da je vozilo prošlo pored nje i da nije bilo nikakvog ni fizičkog ni verbalnog kontakta - rekao je Milošević.

- Ističemo da policija postupa u svim prijavljenim slučajevima sa velikom pažnjom i odmah preduzima sve neophodne mere na utvrđivanju okolnosti događaja - dodaje on, i apeluje na sve, posebno na roditelje i nastavnike, da ne šire neproverene informacije koje “dovode do uznemiravanja javnost, a pre svega same dece”.

#MUP Republike Srbije

#Nestanak

#Novi Pazar

#Policija

#deca

'