AKTUELNO

Njegovi roditelji tvrde da su dvaput morali da ga oživljavaju.

Oliver Vajthed prebačen je u bolnicu posle incidenta u srednjoj školi u Jorkširu.

Trinaestogodišnji dečak Oliver našao se u ozbiljnom zdravstvenom stanju posle prepirke u školi.

Oliver je teško povređen u školi u petak uveče.

Lokalni mediji javljaju da je služba Hitne pomoći prebacila Olivera do bolnice helikopterom. Njegovi roditelji tvrde da su dvaput morali da ga oživljavaju.

Oliver se od tada probudio iz duboke kome.

- Oliver se probudio iz kome i nije više priključen na aparate za disanje, sada je na kardiovaskularnom odeljenju, gde će osoblje ispitati detaljnije zašto mu je srce dvaput stalo - navodi njegova majka Lin Tindejl.

Još uvek nije jasno šta se tačno dogodilo u školi i Lin priznaje da njen sin ne može mnogo toga da se seti u vezi sa incidentom.

- Oliver je još uvek zbunjen i ne govori sasvim smisleno. Na ovom stadijumu ne može da se seti svega, kako je došao ovde, niti zašto. Veoma sam umorna i biću uz njega koliko je god potrebno. Ali, imam još troje dece pored njega – dodaje ona.

- Htela bih da se zahvalim svima na porukama podrške – zaključuje ona.

Oliver će ostati u bolnici nekoliko narednih dana. Policija tvrdi da ispituje okolnosti incidenta i već je uhapsila dvojicu dečaka.

- Pozvali su nas u školu negde posle 11 ujutru u petak. Tinejdžer je prebačen u bolnicu pošto je pao u nesvest, nedugo nakon incidenta. Ostaje u bolnici u ozbiljnom, ali stabilnom stanju. Njegovu porodicu čuvaju specijalno obučeni detektivi. Dva tinejdžera su uhapšena i veruje se da su povezana sa incidentom u školi. Obojica su pod prismotrom dok traje istraga – navode iz policije.

Oliverov ujak se zahvaljuje svima na rečima podrške.

- Moja sestra, Oliverova majka, je rastrzana. Kada se incident dogodio, dvaput mu je stalo srce – navodi on.

Pretpostavlja se da se nemili događaj odigrao u kantini. Iz škole nisu komentarisali slučaj.

#Britanija

#Dečak

#Koma

'