AKTUELNO

Oborili su je na pločice i šutirala jer im se našla na putu.

Prema navodima, tri pacijenta Klinike za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević" u Beogradu pretukla su servirku (42) dok je nosila termose sa večerom i pobegla sa odeljenja za adolescente te bolnice.

Dvojica maloletnika su odmah privedena i vraćena u bolnicu, dok se za trećim, starim 20 godina, za koga se sumnja da nema dijagnozu, već se tamo krio od zakona, još traga.

Incident se dogodio u petak oko 18:30 na odeljenju za adolescente u "Lazi" dok je servirka nosila večeru.

Trojica mladića su nasrnula na nju na hodniku, oborila je na pločice i išutirala je samo zato što im se našla na putu.

Žena je neposredno posle napada pregledana u Urgentnom centru, gde je utvrđeno da su joj rame, kičma i kuk ugruvani od udaraca i pada.

- Ona se i narednog dana javila na pregled, navodeći da "trpi jake bolove i da joj nije dobro". U izveštaju lekara, u koji smo imali uvid, piše da je povređena na radnom mestu i da su je napala tri pacijenta. Dobila je odgovarajuću terapiju i poštedu od posla - navodi izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, dvojica maloletnih pacijenata su odmah privedena i vraćena u bolnicu, dok se za trećim još traga, ali nismo dobili potvrdu da li je bio u sukobu sa zakonom i da li mu je bolnica bila navodno privremeni štek, u kojem je boravio samo da ne bi otišao na robiju.

U bolnici navode da je mladić danima bio agresivan.

- Pacijent od 20 godina nije ni mogao da bude primljen na odeljenje za adolescente, gde leže bolesnici do 18 godina. Zaposleni su danima ukazivali na pogoršanje stanja tog pacijenta i žalili se glavnom tehničaru klinike i upravnici urgentne službe da je agresivan, ali niko nije reagovao. To se provlačilo kroz izveštaje o primopredaji smene, ali ništa nije preduzeto. Sumnja se da je bio nečija veza i da se zato osilio i na kraju tukao zaposlene. Sreća je da niko nije nastradao. Odmah posle napada, doneto je upozorenje da servirke idu u pratnji. Organizacija rada je narušena zbog učestalih smenjivanje i premeštanje zaposlenih - kažu zaposleni.

#Beograd

#Bolnica

#tuča

'