AKTUELNO

Zario joj nož na putu ka seoskom groblju.

Policija je juče u Strumici, na jugu Makedonije, uhapsila I.S. (37) iz Kavadaraca, koga su tražili zbog pokušaja ubistva i 127 teških krađa u stanovima širom zemlje.

Inspektori su ga pronašli i stavili mu lisice na ruke u ulici "Mito Hadživasilev Jasmin", a pritisnut dokazima, I.S. je u policiji sve priznao.

Kako su saopštili iz MUP-a, I.S. je 6. juna ove godine oko 11 časova telefonirao svojoj prijateljici R.A. koja je bila u selu Sopot, a potom je taksijem došao po nju i odveo je u selo Begnište. Kada su krenuli ka seoskom groblju, R.A. mu je rekla da je trudna. Čim je to čuo, I.S. je izvadio nož i zabio joj ga u stomak.

Osim za pokušaj ubistva, I.S. iz Kavadaraca je osumnjičen i za čak 127 krađa po stanovima u Makedoniji. Gotovo da nije bilo grada u kome nije operisao ovaj vešti lopov, a toliko veliki broj krađa počinio je za svega četiri meseca.

Portparol MUP, Toni Angelovski je rekao da je prilikom pretresa kod osumnjičenog pronađen i oduzet alat kojim je obijao stanove - ključevi i folije za otvaranje blindor vrata, francuski ključ za lomljenje cilindar brava, novac i drugi predmeti.

Sva ta krivična dela I.S. je izvršio u periodu od maja do septembra u više gradova Makedonije. Na isti način, lomljenjem cilindara na bravama ulaznih vrata, on je ulazio u stanove i odande krao pare, zlatni nakit i skupocene predmete. Ukradeno zlato je prodavao u zlatarama u Ohridu i Prilepu.

Tokom dana I.S. je izveden pred sudiju u predhodnom postupku u Sudu u Velesu.

#Makedonija

#Zločin

#trudnica

'