AKTUELNO

Sara Vidak osuđena je danas na četiri meseca zatvora zbog napada na sudiju Jelenu Stanišić u Kotoru.

Ovu odluku doneo je Osnovni sud u Kotoru.

Kako podnose podgoričke Vijesti, Vidak je odlukom suda ukinut pritvor do pravosnažnosti presude.

Nju je Osnovno državno tužilastvo teretilo za fizički napad na sutkinju Stanišić.

Sarina majka, Olivera Vidak, danas je u svedočenju pred Osnovnim sudom u Kotoru istakla da im se sutkinja obraćala neprijatnim tonom i ponavljala kako ona nije nadležna za njihov slučaj.

Olivera Vidak je navela da je sutkinja njenu ćerku uhvatila za ruku, kao i da je nju odgurnula.

- Kada je Sara upitala odakle Vam pravo da me dirate tek tada je Stanišić povikala da je napaduta - izjavila je starija Vidak.

Ona je pred sudijom Momirkom Tešić rekla da je Stanišić samu sebe štipala, što je, tvrdi vidio njen maloletni sin koji je sedio u hodniku.

Pred sudom je govorio i momak Sare Vidak, Stevan Prpa, koji je takođe tvrdio da je sutkinja Stanišić uhvatila Saru za ruku, kao i da je policajac gurao njenu majku Oliveru Vidak.

I on je u svom iskazu istakao da je Sarin brat u jednom momentu povikao da sutkinja Stanišić sama sebe grebe i štipa.

Pročitan je i izvještaj vještaka medicinske struke u kojem se navodi da su kod Stanišić konstatovane ogrebotine i crvenilo u predelu desnog ručnog zgloba što je moglo nastati od stezanja i grebanja noktima, a konstatovana je i psihička reakcija na stres.

Advokat optužene Vidak Srđan Lješković rekao je da nije naloženo uzimanje tkiva ispod noktiju njegove klijentkinje kako bi se videlo da li odgovara nalazu, a povrede Stanišić nisu ni fotografisane.

#Presuda

#Sara Vidak

'