AKTUELNO

Sara Vidak uhapšena je u sredu, 15. avgusta, zbog sumnje da je u kotorskom sudu za prekršaje napala sudiju Jelenu Stanišić.

Mlada Beograđanka Sara Vidak (20), ostaje u pritvoru od 30 dana koji joj je odredio sudija za istragu Osnovnog suda u Kotoru Špiro Pavićević, po zahtevu osnovnog državnog tužilaštva, koje je tereti da je počinila krivično delo napada na službeno lice, odnosno sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić.

- Vanraspravno veće Osnovnog suda u Kotoru odbilo je naš odnosno prigovor našeg advokata dvokata Srđana Lješkovića na određivanje pritovra i zahtev za puštanje na slobodu - rekla je danas Olivara Vidak, Sarina majka.

Porodica i branioci Sare Vidak (20) ponudiće kauciju da bi je sud pustio da se brani sa slobode. To su za “Blic” potvrdili i njeni branioci kao i majka Olivera Kovačević Vidak.

- Sud je odbio našu žalbu da se Sara u daljem postupku brani sa slobode. Zbog toga ćemo danas podneti zahtev za kauciju. Inače, već je počelo saslušanje svedoka i čini mi se da je mnogo više osoba na tom spisku nego onih što je prisustvovalo tom događaju - kaže za “Blic” njen branilac advokat Lješković.

Majka se vratila u Beograd

Sarina majka Olivera Kovačević Vidak vratila se u Srbiju da bi, kako je navela, obezbedila sredstva za plaćanje jemstva.

- Predložićemo da Sara sudu dostavi svoj srpski pasoš, ali i kanadsku putnu ispravu, jer je i državljanka Kanade. Takođe ćemo predložiti kauciju od 10.000 evra. Sara u Crnoj Gori ima rođake pa može da bude kod njih smeštena ukoliko sud odobri puštanje na slobodu uz jemstvo i da se redovno javlja nadležnoj policiji - objasnila je Olivera Kovačević Vidak za “Blic”, koja se u Beograd vratila upravo iz razloga da bi osim novca uzela i Sarinu ličnu kartu i dostavila je sudu u Crnoj Gori ukoliko prihvate njihov zahtev za kauciju i puštanje na slobodu.

Očekuje se da Saru u četvrtak u spuškom pritvoru gde je u ćeliji sa Crnogorkom i Ukrajinkom, obiđe i kanadski konzul, jer devojka, kako smo već pisali, ima i njihovo državljanstvo.

Majka i dalje ne zna u kom je stanju Sara i podseća da je njena ćerka operisana i da je u Crnu Goru otišla radi oporavka.

Sara Vidak uhapšena je u sredu, 15. avgusta, zbog sumnje da je u kotorskom sudu za prekršaje napala sudiju Jelenu Stanišić.

Generalni konzul Srbije u Konzulatu u Herceg Novom, Zoran Dojčinović rekao je da pomno prate slučaj naše državljanke.

Danas je kod nje u posetu otišao konzul iz Podgorice.

Pročitajte još: Dačić: Utvrditi razlog pritvaranja Sare Vidak

#Crna Gora

#Hapšenje

'