AKTUELNO

Nekadašnja misica Marbelje Špankinja Olac Bilbao Gonzales (20) sa nestrpljenjem čeka operaciju noge na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu, koju bi sutra trebalo da izvrši tim najboljih srpskih lekara!

Uprkos tome što je Olac prvobitno tražila da napusti Srbiju i medicinsku pomoć potraži u rodnoj Španiji, ona se ipak predomislila i poverenje ukazala srpskim hirurzima.

- Olac je u sredu prebačena iz KBC "Zemun" na VMA. Nimalo nije klonula duhom, iako ima ozbiljnu povredu kolena i dela potkolenice. Svesna je da je ovo njena životna bitka koju mora da dobije i s nestrpljenjem čeka operaciju. Posle dodatne dijagnostike na VMA, lekari su odbacili amputaciju noge kao jedino rešenje i odlučili da urade rekonstrukciju - kaže naš izvor i navodi da joj predstoje operacija i dug oporavak.

- Hirurška intervencija u vidu rekonstrukcije neće biti nimalo laka, a najbolji tim srpskih lekara spreman je da misici spase nogu. Devojka se smirila posle prvobitnog šoka zbog situacije u kojoj se našla. Na VMA ima najbolju moguću negu i svasna je da zbog ozbiljnosti povrede mora da bude jaka. Ona uopšte ne pominje odlazak iz Srbije. U Beogradu će ostati najmanje mesec dana, dok se njeno stanje ne stabilizuje. Veruje srpskim lekarima i nema posebne zahteve od medicinskog osoblja - zaključio je izvor.

Foto: Printscreen Facebook

Bivša mis Marbelje povređena je u noći između 10. i 11. avgusta u eksploziji na Novoj Galenici, a bomba je podmetnuta pod automobil Strahinje Stojanovića (28), koji je, navodno, u trenutku nesreće otišao do kuće po telefon koji je zaboravio.

Skup i rizičan transport u Španiju

Specijalista plastične, estetske i rekonstruktivne hirurgije dr Milomir Gačević kaže za da bi transport Olac Bilbao Gonzales u inostranstvo doneo određene rizike, ako bi ona zahtevala da medicinsku pomoć potraži van naše zemlje. - Transport je prihvatljiv ako je pacijentu povređeno samo meko tkivo, ali ako je povrđena i kost, kao što je to slučaj kod gospođice, transport je rizičniji. Cena dopremanja ovakovog pacijenta u inostranstvo zavisi od toga da li je let na redovnoj liniji ili se iznajmljuje privatni avion. Koliko mi je poznato, suma se kreće između 5.000 i 10.000 evra - kaže dr Milomir Gačević.

#Eksplozija

#Lekar

#Misica

'