AKTUELNO

Na dan kada je stigla u Srbiju na "rođendansko putovanje" španskoj misici Olat Bilbao Goznales (20) srpski kriminalci su dobrodošlicu poželeli - bombaškim napadom.

Bomba koja je u beogradskom naselju "Galenika" raznela "audi" kojim je upravljao Strahinja Stojanović (28), višestruko osuđivani Srbin, umesto njemu glave je umalo došla Stojanovićevoj devojci - bivšoj mis Marbelje, Olat Bilbao.

Nesrećna devojka je raznesena eksplozijom odletela desetak metara od vozila, a Hitna pomoć konstatovala joj je otvoreni prelom potkolenice. I još je dobro prošla: bomba koja je navodno bila postavljena pod vozačko sedište bila je velike razorne moći.

Inače, prema nezvaničnim saznanjima, eksploziija se desila u noći između petka i subote, a mlada devojka je u Srbiju stigla nepuna 24 sata ranije. Bomba namenjena Stojanoviću bila joj je, praktično, "dobrodošlica" u našu zemlju.

Na ovo putovanje sa svojim izabranikom, Olat se odlučila odmah nakon proslave svog 20. rođendana. Njen "Fesjbuk" profil otkriva da je 2. avgusta bezbrižno od prijatelja i porodice primala čestitke. Devet dana kasnije u Zemunu će je sačekati užas...

Prema inicijalnim spekulacijama, Stojanović je bio meta rivalskih kriminalnih grupa. Njegov dosijee u Srbiji i inostranstvu impozantan je ako se ima u vidu da ima svega 28. godina.

Šta je bio konkretan povod za bombaški napad utvrdiće istraga. Poznato je da je Stojanović svedočio na objedinjenom suđenju krimi-grupi Slobodana Šaranovića za ubistva Nikole, brata Luke Bojovića, i Miloša Vidakovića. Stojanović je bio Vidakovićev kum.

Simptomatično je da je Marbelja - rodni grad nesrećne devojke - odavno poznata kao "sigurna luka" za brojne srpske kriminalce - od pomenutog Luke Bojovića, preko Darka Šarića pa do Rodoljuba Radulovića (Miše Banane).

#Bomba

#Misica

#Zemun

'