AKTUELNO

Avramov je već bio meta.

Aleksandar Avramov (42), nekadašnji telohranitelj Ljubiše Buhe Čumeta, preksinoć u šumi na putu Obreže-Kupinovo bio je na meti nepoznatih napadača koji su iz vozila u pokretu ispalili rafal na njegov "audi A8".

Avramov je prošao bez povreda, dok je njegovo vozilo izrešetano sa desetak metaka.

- Dobijao sam pretnje poslednjih desetak dana, ali nisam shvatao ozbiljno i nisam ih prijavljivao policiji. Komšije iz Obreža su mi čak rekle da se u blizini moje kuće motaju neka sumnjiva kola, ali nisam obratio pažnju na to - rekao je Avramov inspektorima, ne precizirajući od koga je i na koji način dobijao pretnje.

U utorak uveče je iz Surčina otišao u Obreže da obiđe kuću.

- U povratku ispred mog automobila pojavio se drugi koji je išao iz suprotnog pravca i uključio duga svetla. Svetla su mi udarala u oči, a iz vozila sam video cev. Skliznuo sam sa automobilom sa puta i zalegao na mesto suvozača, a onda se začuo rafal po mojim kolima - ispričao je Avramov u policiji.

Njegov "audi A8" pogodilo je desetak metaka, a njega je spaslo to što je zalegao na mesto suvozača.

Foto: Pink.rs

Foto: Pink.rs

- Video sam dvojicu muškarca kako se vraćaju u pravcu mog automobila. Pomislio sam da hoće da me overe. U tom trenutku je naišlo drugo vozilo i oni su se verovatno uplašili i pobegli - naveo je Avramov.

Avramov je bio dugogodišnji telohranitelj Ljubiše Buhe Čumeta, još početkom ovog veka, a potom i njegov šef obezbeđenja, u kojeg je on imao bezgranično poverenje. Kada je najpoznatiji srpski svedok-saradnik dobio državno obezbeđenje, Avramov je započeo samostalni biznis kao telohranitelj.

Umalo stradao i u novembru 2011.

Ovo nije prvi put da se Avramov našao u više nego neprijatnim situacijama. Naime, u novembru 2011. preživeo je karambol u blizini Brčkog kada se u svom BMW-u prevrnuo na krov bežeći pred policijskom poterom zbog prebrze vožnje. Mediji su pisali da je na putu Brčko - Banjaluka vozio brzinom od 130 kilometara na sat.

U udesu je lakše povređen, a na saslušanju u bosanskoj policiji tvrdio je da se nije zaustavio jer je mislio da je na meti atentatora i da ga jure lažne policijske patrole.

Nekoliko meseci posle toga u Beču je imao okršaj sa razularenim navijačima hrvatske reprezentacije, među kojima je bio i sin jednog generala, koji su u centru prestonice Austrije, blizu hotela “Frans”, napali Miodraga J. i njegovog devetogodišnjeg sina samo zato što je dečak na sebi imao Zvezdin dres.

Avramov je ispričao da su prijatelji i on videli povređenog dečaka koji se jedva kretao, te da je na njih krenuo stampedo Hrvata. Razjarena masa krenula je na njih, ali su uspeli da uzvrate i oduzmu dres koji su huligani iz Hrvatske oduzeli dečaku. Veći sukob je sprečila austrijska policija, ali je ipak posle susreta sa Avramovim i prijateljima nekoliko huligana iz Hrvatske zatražilo lekarsku pomoć.

Avramov je ispričao da je Čumeta upoznao ubrzo posle najveće tragedije koju je imao - smrti sina. Radio je na pumpi kada su došli neki momci u "audijima" i jedan od njih je vikao na ostale. Kada ih je zamolio da pomere automobile, uperili su pištolje u njega, ali on se ničega nije bojao i ubrzo je počeo da radi kao obezbeđenje Ljubiše Buhe.

Predsednik "Kobri"

U septembru 2015. godine Avramov je po drugi put imenovan za predsednika međunarodne organizacije "Kobra", čiji pripadnici, između ostalog, štite političare, tajkune, ali i holivudske zvezde. Mediji su pisali da su pripadnici ove organizacije ranije obezbeđivali glumicu Andželinu Žoli, bivšeg francuskog predsednika Fransoa Orlanda, holivudskog reditelja Džejmsa Kamerona, arapskog šeika Mohameda bin Rašida, fudbalere Mančester sitija...

Trebalo da čuva Anđelinu

Aleksandar Avramov je, prema pisanju medija, trebalo da obezbeđuje Anđelinu Žoli na njenoj premijeri filma "U zemlji krvi i meda" u Beogradu. Dobitnica Oskara za sporednu žensku ulogu iz političkih razloga međutim zaobišla je Beograd i premijeru svog debitanskog, rediteljskog filma.

#atentat

'