AKTUELNO

Stariji brat Aleksande Božić (20) pita se zašto je taksista ostavio njenu sestru na nasred mosta u pola noći.

Stariji brat nastradale Aleksandre Božić (20) iz Novog Sada čiji je nestanak prijavljen u subotu, a čije je telo sinoć pronađeno u Dunavu, otkrio je okolnosti pod kojima se tragedija dogodila.

Luka Božić, koji je nakon poslednjeg zajedničkog izlaska, na društvenim mrežama pokrenuo potragu za sestrom, oglasio se nakon saslušanja taksiste koji je dovezao Aleksandru na novosadski Most slobode.

Na pitanje o tome koliko je izjava taksiste pomogla rasvetljavanju slučaja za koji se sumnja da je reč o samoubistvu, Luka je imao poseban komentar.

- Svako mora sebe da pere. Da vama neko kaže: "Stani na pola mosta u tri ujutro", šta biste vi rekli? Ja bih se zapitao šta će na pola mosta u tri ujutro. Most slobode ne vodi nikud. Na kraju mosta je Dunav, nemaš ti sad gde - kazao nam je zapitan nad sudbinom svoje porodice: - Što više misliš samo ti je: "Zašto, kako, zbog čega, a od toga nemaš ništa"-

Kaže da njegova sestra nije imala problema, te da su se u prethodnom periodu nizali samo lepi događaji.

- Upisala je fakultet ove godine, položila vozački ipit. Taj dan smo uplatili more, trebalo je da idemo za Egipat. Dobila bi kola, pošto je položila. Bukvalno je imala sve. Kupovala je kupaći, a neko ko hoće da se ubije, ne kupuje kupaći da ide na more - rekao je u neverici, prebirajući po motivima za tragičan čin.

Ujedno, prisetio se delića izlaska u kojem je bio sa sestrom, a posle koga je njen nestanak prijavljen.

- Bila je sa mnom u lokalu, malo smo pili. Da li je nešto njoj sinulo... Ja ne znam šta joj je bilo u glavi. Ali da je planirala, ne bi radila te stvari. Ne bi išla sa majkom da uplati more - ocenjuje Aleksandrin stariji brat Luka.

Govori kako za sahranu i ne pita, jer sve mu je "previše strašno".

Dvadesetogodišnja Aleksandra Božić iz Novog Sada nestala je u subotu, 4. avgusta za vreme noćnog provoda. Poslednji put viđena je oko dva sata ujutro u "Lazinom salašu" u Ulici Laze Telečkog u Novom Sadu. Njena porodica i prijatelji su se odmah zabrinuli zbog Aleksandrinog nestanka. Novosadska policija saopštila je dan kasnije da je njeno telo pronađeno je oko 19 časova u Dunavu, u blizini čarde "Šaran", između Petrovaradina i Sremskih Karlovaca.

#Brat

#Novi Sad

#nestala

'