AKTUELNO

Ceo svet bruji o atentatu ruskog zvaničnika u Ankari.

Naoružani muškarac koji je napao ruskog ambasadora u Turskoj Andreja Karlova identifikovan je kao pripadnik specijalne jedinice turske policije Melvut Mert, bivši pripadnik turske policije koji je otpušten tokom istrage o neuspelom vojnom puču 15. jula, prenela je ruska agencija Tass.

Tass prenosi navode portala Haberturk da je 22-godišnji Altinas bio pripadnik terorističke organizacije propovednika Fetulaha Gulena, kojeg turske vlasti optužuju za pokušaj puča.

Ruska agencija Interfaks javlja, pozivajući se na vojne izvore u Turskoj, da se napadač predstavio kao policijski službenik kada je došao na izložbu u Ankari u organizaciji ruske ambasade.

-Imamo informaciju od jednog svedoka da se napadač predstavio kao policijski službenik, pokazavši odgovarajuća lična dokumenta na ulazu. Informacija se sada proverava - navodi izvor, prenosi Interfaks.

Napadač koji je ubio ruskog ambasadora u Turskoj na izložbi fotografija u Ankari uzviknuo je "Alah je velik" i ispalio najmanje osam metaka. Kako navodi ruska TV stanica RT, on je na turskom jeziku takodje rekao: "Ne zaboravite Alep! Ne zaboravite Siriju".

Karlov je preminuo večeras pošto je više puta ranjen na izložbi u Ankari. Napad je izveden dan uoči sastanka šefova diplomatija Rusije, Turske i Irana u Moskvi o Siriji.

S.A.

#Turska

#Ubistvo

#ambasador

#atentat

'