AKTUELNO

MUP apeluje na oštećene građane koji osumnjičenog prepoznaju sa fotografije da se jave PS Zemun ili da dođu u stanicu.

Radosav S. (42) uhapšen je u subotu zbog sumnje da je seksualno napastvovao jednu maloletnicu u Beogradu.

Kako se navodi u saopšenju policije, sumnja se da je muškarac u gradskom autobusu na teritoriji opštine Zemun 27. juna najpre verbalno uznemiravao, potom hvatao za nogu sedamnaestogodišnjakinju i uputio joj uvredljive reči.

Radosav S. je priveden, nakon čega mu je, na predlog tužilaštva, prvo određeno dvodnevno zadržavanje, nakon čega je juče saslušan.

Njemu je nakon saslušanja, na predlog Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, sud odredio pritvor zbog opasnosti od bekstva i da ne bi ponovio krivično delo, rekao je za Tanjug portparol tužilaštva Ivan Marković.

R.S. je inače izbeglica iz Bosne i Hercegovine po zanimanju građevinski radnik. Tereti se za krivično delo nedozvoljenje polne radnje.

On je međutim tokom saslušanja to negirao tvrdeći da tog dana nije radio. pa da se nije ni vozio autobusom.

Osumnjičeni za polno uznemiravanje iza sebe ima nekoliko krivičnih dela za koje je prijavljivan i osuđivan. Do sada je, prema rečima izvora beogradskih medija, odgovarao za razbojništvo i napad na jednog policajca. Što je još značajnije, Radosav S. već je osuđivan i za krivično delo nedozvoljene polne radnje, za koje bi i ovoga puta mogao da se nađe pod istragom.

Policija i tužilaštvo u narednim danima tragaće i za drugim potencijalnim žrtvama napasnika, kako bi i procesuirali i te slučajeve.

Za sada se čeka tačna pravna kvalifikacija ovog dela. Ukoliko Radosav S. bude pod istragom zbog polnog uznemiravanja - koje podrazumeva svako fizičko ili verbalno ugrožavanje koje ima seksualnu konotaciju - prema maloletnom licu, preti mu kazna od tri meseca do tri godine zatvora.

Inače, policija je zamolila oštećene građane koji osumnjičenog prepoznaju sa fotografije da se jave PS Zemun na broj telefona 011/2811-011 ili da dođu u stanicu, saopšteno je iz MUP-a.

#Beograd

#Hapšenje

#Manijak

'