AKTUELNO

Oni su uhapšeni i nalaze se u pritvoru.

Mladi bračni par iz Hrvatske vrbovao je tinejdžerku (15), tukao, maltretirao i primoravao na prostituciju.

- Karla, 19 godina, grudi "šestica", sramežljiva i napaljena bucka, ispunjava sve vaše želje i maštu pretvara u stvarnost. Diskrecija zagarantovana od 0 do 24 sata – glasio je tekst objavljen u oglasima.

Oglas su objavili supružnici, 29-godišnja Adrijana Butković Domika i 34-godišnji Bernard Domika, koji su osumnjičeni za organizovanje postitucije i u četvrtak su predati sudiji u Rijeci. Bračni par vrbovao je 19-godišnju devojku sa prebivalištem u Lovranu 9. decembra.

Sudija je osumnjičenima odredio kauciju od 75.000 kuna (oko 10.000 evra) po osobi, mesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od mogućeg zastrašivanja svedoka i ponavljanja dela, a osim spomenutih mera, izrečena im je i mera zabrane približavanja žrtvi.

Supružnici su iznajmili stan u Rijeci i za pola sata s mušterijom odredili cenu od 500 kuna (oko 70 evra), a za sat 800 (oko 110 evra). Istragom je utvrđeno da je 19-godišnjakinja za mesec i po dana imala 15-ak klijenata. Devojka je odbijala da pruža seksualne usluge, ali bračni par joj je pretio, a rekli su da su "za nju platili oglas za tri meseca unapred zbog čega im je dužna 500 evra".

Adrijana Domika "Karli" je čak napisala i raspored dolazaka mušterija, a devojku su zaključavali u sobu, nekad i na nekoliko dana, kupovali joj veš i provokativnu odeću kako bi "bila više seksi".

Osim za organizovanje prostitucije, supružnici se sumnjiče i za protivpravno oduzimanje slobode i pretnje smrću.

I. P.

#Hapšenje

#Hrvatska

#Policija

#Seks

'