AKTUELNO

Pripadnici MUP Srbije, Službe za borbu protiv organizovang kriminala po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal i u saradnji sa poreskom policijom, uhapsili su pet osoba, osumnjičenih da su kao deo organizovane kriminalne grupe, oštetili budžet Republike Srbije za 42.162.546 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba položaja odgovornog lica i poreska utaja uhapšeni su S.M. (1964), M. M. (1990), M. G. (1995) , M. T. (1962) i N. M. (1983) svi iz Paraćina.

Po nalogu Tužilaštva, protiv još jednog osumnjičenog iz Niša, biće podneta krivična prijava u redovnom postupku zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica dok se za pedesetdevetogodišnjim muškarcem traga.

Sumnja se da je S. M. od početka 2016. godine do maja 2018. godine, organizovao kriminalnu grupu da proizvodi alkoholni destilat bez evidentiranja u poslovnim knjigama privrednih društava iz Registra proizvođača alkoholnih pića.

Privredna društva koja su poslovala pod kontrolom ove organizovane kriminalne grupe, kako se sumnja, od Ministarstva finansija su zaduživala akcizne markice i proizvodila alkoholna pića, koja su prodavala bez plaćanja poreskih obaveza.

Na ovaj način osumnjičeni su pribavili protivpravnu korist u vrednosti od 42.162.546 dinara, za koliko su i oštetili budžet Republike Srbije.

Osumnjičenima je po nalogu nadležnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

#Hapšenje

#MUP Republike Srbije

'