AKTUELNO

Na ulazu graničnog prelaza Horgoš, srpski carinici su u saradnji sa policijom, u dva navrata sprečili krijumčarenje ženske garderobe za letnju sezonu.

Kada je "škoda oktavija" budvanskih registarskih oznaka, kojom je od Budimpešte do Budve putovao 53-godišnji crnogorski državljanin sa suprugom stigao na red za carinsku kontrolu, putnici su rekli da nemaju ništa da prijave.

Automobil je ipak odvojen za detaljan pregled kada je u koferima u gepeku pronađeno skoro 100 italijanskih kupaćih kostima "leonardo", "helou bikini", "D&M", ali i oko 700 marama bez robnih marki.

Još jedan putnik, državljanin Srbije, takođe je pokušao da preveze neprijavljenu robu u ?pasatu? italijanskih registarskih oznaka koji je putovao iz Italije ka Rumuniji.

Vozač (60) i putnica sa njim rekli su carinicima da nemaju ništa da prijave, ali je otkriveno da su nešto prećutali. U dva kofera u gepeku, ali i na zadnjem sedištu u četiri džaka, nalazilo se oko 450 komada ženskih odevnih predmeta - tunika, bluza, haljina, suknji i sakoa, koji su bili prekriveni ličnim stvarima putnika.

Najviše je bilo bluza oko 150, skoro 100 sakoa, više od 70 haljina, 30 suknji, gotovo 60 tunika i više od 40 kompleta, saopštila je Uprava carina.

#Carina

#Horgoš

#Šverc

'