AKTUELNO

Hitna pomoć je tokom noći imala 98 intervencija od kojih 28 na javnom mestu.

U Beogradu se protekle noći dogodilo osam saobraćajnih nezgoda, među kojima nijedna nije bila sa teškim povredama, rekla je portparol Hitne pomoći Nada Macura.

Prema njenim rečima , u 20:01 na uglu ulica Aleksandra Dubčeka i 22. oktobra povređen je 27-godišnji muškarac, koji je zbrinut na licu mesta i odbio prevoz do zdravstvene institucije.

Na licu mesta je zbrinut i muškarac koji je u 21:42 sati povređen na uglu Vodovodske i Ulice Braće Vučković.

U Bulevaru patrijarha Pavla, preko puta Žandarmerije, u 20:15 sati povređen je 47-godišnji muškarac, nakon čega je dobio uput.

U 20:21 sati oboren je motociklista - muškarac star 27 godina - na uglu Novopazarske i Ulice Maksima Gorkog, i potom prevezen u Urgentni centar, a još jedan motociklista, star 24 godine, povređen je u Ulici Vojislava Ilića kod broja 47, i takođe je prevezen u Urgentni centar.

U Ulici Pere Velimirovića kod broja 41 u 20:55 sati povređene su dve muške osobe od 38 i 31 godinu starosti, kao i treća osoba stara oko 27 godina, a svi su prebačeni u Urgentni centar.

U 01:03 sati 65-godišnji muškarac zadobio je povrede vrata u Požeškoj ulici, nakon čega je prebačen u Urgentni centar, dok je u 01:27 sati u Ustaničkoj ulici kod Specijalnog suda povrede glave zadobio 51-godišnji muškarac, koji je prevezen u istu zdravstvenu ustanovu.

Kako je Macura navela, Hitna pomoć je noćas imala 98 intervencija od kojih 28 na javnom mestu, a za pomoć su se najviše javljali hronični bolesnici, astmatičari i hipertoničari, dok je bilo i slučajeva alkoholisanih.

Juče je, prema njenim rečima, zabeleženo 157 intervencija Hitne pomoći od kojih 55 na javnom mestu, uključujuću četiri saobraćajne nezgode, od kojih nijedna nije bila sa teškim traumama.

#Hitna pomoć

#Nada Macura

'