AKTUELNO

Na Zlatiboru su danas carinici u saradnji s policijom sprečili vozača crnogorskog autobusa da prokrijumčari više od 3.000 paklica cigareta bez akciznih markica.

Cigarete su otkrivene u autobusu "mercedes turismo" cetinjskih registarskih oznaka koji je saobraćao na relaciji Herceg Novi - Bijeljina, a za čijim volanom se nalazio 41-godišnji stanovnik ovog primorskog mesta u Boki Kotorskoj.

Prilikom kontrole carinski službenici su najpre u krevetu iznad zadnjeg desnog točka u fabričkoj šupljini pronašli crnu plastičnu kesu oblepljenu lepljivom trakom. Kada su je otvorili, u njoj su zatekli 250 paklica cigareta "merlin", ali kako će se pokazati, to je bio tek jedan mali deo tajnog tovara, saopštila je Uprava carina.

Carinici su potom zahtevali da se autobus radi detaljnog pregleda odveze do užičke carinarnice, gde su nastavili sa radom.

Ubrzo je utvrđeno da se i u prostoru za prtljag sa leve strane, kod kreveta u fabričkoj šupljini, nalazi još devet plastičnih džakova oblepljenih trakom i nafilovanih cigaretama. U njima je pronađeno još 300 paklica "merlina", 500 paklica "trokadera", 1.000 kutija "rojal slimsa", 500 paklica "FM reda" i još 500 "bonda", sve bez akciznih markica. Vozač autobusa i cigarete predati su u dalju nadležnost policije u Užicu.

#Cigareta

#Zlatibor

'