AKTUELNO

Carinici su na graničnom prelazu Gradini tokom proteklog vikenda u tri prekršaja zaplenili raznovrsnu robu poznatih brendova za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine.

Kako je saopšteno, prvi prekršaj desio se 28. aprila kada su u autobusu turskih registracija koji je saobraćao na liniji Istanbul - Novi Pazar, prilikom kontrole, carinici u podu ispred prednjih točkova pronašli tri crne kese.

Na pitanje čiji je neprijavljeni tovar, javio se vozač autobusa 57-godišnji Sjeničanin, a u kesama se nalazilo 24 para muških patika marke "Nike", za koje se sumnja da su kopija poznatog brenda.

Dan kasnije, desila su se još dva prekršaja na istom prelazu.

Najpre je u kamionu turskih registarskih oznaka, kojim je 37-godišnji državljanin Srbije prevozio robu od Istanbula do primaoca u Novom Pazaru, pronađeno oko 350 kilograma neprijavljenog tovara.

Kako je utvrđeno, radi se o štampanim platnima sa nazivima brendova "FK Barselona", "Helou kiti", "Patrolne šape", "Spajdermen".

Poslednji prekršaj dogodio se kada je u tovaru kamiona novopazarskih registarskih oznaka, koji je transportovao tekstilnu metražu, kožu, obuću, galanteriju i PVC delove iz Turske za firme primaoce u Novom Pazaru i Bajinoj Bašti, otkrivena roba koja nije prijavljena u dokumentaciji.

U pitanju su četiri aluminijumske felne, jedan rol-bar za džip i više od 40 kilograma metalnih dugmića za odeću sa potpisom Tomija Hilfigera.

Pročitajte još: UBIO SE POLICAJAC: Službenim pištoljem pucao sebi u glavu

#Granični prelaz

#Zaplena

#Šverc

'