AKTUELNO

Carinici su u saradnji sa policijom na izlazu graničnog prelaza Horgoš, u dva navrata sprečili krijumčarenje više od 4.000 cigareta i šest kilograma rezanog duvana koje su putnici krili na mestu predviđenom za rezervni točak.

Kada je juče “opel vektra” holandskih registarskih oznaka kojom su se dvojica državljana Holandije vraćala kući stigla na red za kontrolu, putnici su rekli da nemaju ništa da prijave.

Ispostaviće se da nije tako, jer su carinici paklice cigareta pronašli svuda po automobilu. U gepeku, ispod poklopca prostora za rezervni točak, kamuflirano garderobom bilo je sakriveno 200 kutija “marlbora”, saopštila je Uprava carina.

Još po 10 paklica otkriveno je ispod tapacirunga vozačevog sedišta, ali i u instrument-tabli na strani suvozača.

Pronađeno je ukupno 220 paklica crvenog “marlbora” sa srpskim akciznim markicama, a protiv Holanđanina je podneta krivična prijava.

Slično se dogodilo i vozaču “reno megana” mađarskih registarskih oznaka koji se u društvu saputnice kretao iz Srbije ka Mađarskoj.

Njihove reči da nemaju ništa da prijave opovrgao je neprijavljeni tovar u gepeku, a način sakrivanja kao da su preslikali od dvojice holandskih putnika.

Ispod poklopca prostora za rezervni točak, prekrivena predmetima kupljenim na pijaci, nalazila se crna torba, a u njoj 11 najlon kesa sa ukupno šest kilograma rezanog duvana.

Podsećamo da je putnicima dozvoljeno da kao deo ličnog prtljaga preko granice prenesu jedan boks cigareta ili 250 grama duvana.

#Carina

#Cigareta

#MUP Republike Srbije

#duvan

'