AKTUELNO

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je produžio pritvor Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo supruge Jelene, 2. aprila 2016. na nasipu u Borči, zbog uznemiravanja javnosti i zbog toga što je protiv njega u toku dopuna istrage.

Portparol suda Mirjana Piljić precizirala je za Tanjug da je Apelacioni sud odbio kao neosnovanu žalbu Marjanovićevog branioca i potvrdio rešenje Višeg suda u Beogradu od 13. marta, kojim mu je produžen pritvor za 30 dana.

Ona je dodala da Apelacioni sud smatra da je prvostepni sud za svoj zaključak o opravdanosti daljeg zadržavnja okrivljenog u pritvoru, u pogledu svih neophodnih elemenanta dao dovojno jasne i agrumentovane razloge.

Pored toga, Apelacioni sud je imao u vidu i fazu krivičnog postupka, u kojoj je po naredbi Višeg javnog tužilaštva od 22. marta, potrebno dopuniti istragu i preduzeti još dokaznih radnji.

Ovaj pritvor može da mu traje do 12. aprila kada će razloge za pritvor sud ponovo ispitati.

Protiv Marjanovića je u toku dopuna istrage koju sprovodi tužilaštvo, pošto mu je Viši sud 20. marta vratio optužnicu od 9. februara i naložio da pribavi određene dokaze radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, u cilju ispitivanja osnovanosti optužnice.

Foto: TV Pink Printscreen

Više javno tužilaštvo tereti Marjanovića da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Za to krivično delo zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Sud smatra da tužilaštvo treba da pribave dodatne dokaze između ostalog i da ispita u svojstvu svedoka ćerku Zorana i ubijene Jelene Marjanović, kao i da se pribave drugi dokazi koji su neophodni da bi se ispitala osnovanost optužnice u ovom predmetu.

Marjanović se od hapšenja u septembru prošle godine nalazi u pritvoru zbog uznemirenja javnosti.

Sumnja se da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pročitajte još: NOĆ U PRESTONICI OBELEŽILA TEŠKA TRAGEDIJA: NA ČUKARICI POGINUO 28-GODIŠNJI MLADIĆ!

#Presuda

#Zatvor

#Zoran Marjanović

'