AKTUELNO

O tome da li svedočenje male Jane može da oslobodi njenog oca od optužnice za ubistvo njene majke Jelene Marjanović, za NOVO JUTRO televizije Pink govorili su advokati Zorana Marjanovića, Veljko Delibašić i Nikola Dumnić.

- Tužilaštvo je u toku istrage odbilo da ispita Janu, pod izgovorom da ne želi da je viktimizuje. Ali to nije tačno, jer je isto to tužilaštvo u istražnom postupku najmanje pet puta ispitivalo Janu bez prisustva psihologa i neophodnih mera da bi se zaštitilo maloletno dete – rekao je Veljko Delibašić, advokat.

Kako kaže, kada je tužilaštvo shvatilo da Jana otklanja svaki i najmanju sumnju sa Zorana kao izvršioca onda su u fazi istrage naprasno postali pažljivi prema tom detetu i odbili da je ispitaju.

- Naravno da je sud naložio da se ispita jedini svedok koji je bio sve vreme tu i naravno da će potvrditi Zoranov odgovor, odnosno, da se sve vreme nalazila sa tatom u društvu i da njen tata to nije mogao da uradi – rekao je Delibašić.

Foto: Printscreen

Kako kaže, pitamo se zašto je tužilaštvo pet puta ispitivalo tog svedoka ukoliko je ona ne bitna i isto tako zašto ga je tužilaštvo naprasno sklonilo kada je videlo da ne dobija ništa loše za Zorana. - U skladu sa svim pravilima krivičnog postupka zakonodavac je propisao tu mogućnost i regulisao kako i na koji način se ispituje taj svedok – rekao je Delibašić.

Po njegovim rečima, tužilaštvo dve godine sakriva sve dokaze koji potvrđuju nevinost Zorana Majanovića, fabrikuje i pokazuje lažne dokaze koristeći se nezakonitim metodama.

- Dete se ispituje u prisustvu psihologa, a može se propisati i da mu se pitanja postavljaju posredno preko stručnog lica, a da samom saslušanju ne prisustvuju branilac i tužilac – rekao je Nikola Dumnić, advokat.

Foto: Printscreen

Kako kaže, naredba se odnosi na to ko je korisnik broja sa kojim je u poslednjim trenucima života razgovarala Jelena Marjanović, i da se to lice ispita u svojstvu svedoka.

- Mi smo tražili da oni parametri koji su sakriveni od strane tužilaštva budu pokazani u veštačenju. I mi dokazujemo da Zoran nikako nije mogao da izvrši delo koje mu se stavlja na teret – rekao je Delibašić.

Po njegovom mišljenju, postoji trag krvi oštećene sa druge strane kanala, što znači da je osoba prešla na drugu stranu kanala i da je na njoj bilo krvi.To direktno pokazuje da Zoran, pošto nije imao ni kap krvi na sebi, ne može da bude kriv - rekao je Dumnić.

#Jelena Marjanović

#Tužilaštvo

#Ubistvo

#Zoran Marjanović

#optužnica

'