AKTUELNO

Predsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave za grad Beograd u saradnji sa EVROPOLOM i Tužilaštvom za organizovani kriminal, nakon sprovedene opsežne akcije uhapsili pripadnike organizovane kriminalne grupe, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela teško ubistvo i udruživanje radi vršenja krivičnih dela.

Kako se sumnja, organizovana kriminalna grupa čiji je organizator N. Ž, a pripadnici M.K., A. D. i V.B. kao i A. N. koji se nalazi u bekstvu, su 29. januara 2021. godine u večernjim satima, u Rakovici, u Borskoj ulici na parkingu ispred jednog diskonta ubili Zorana Uskokovića zvanog Skole (1998).Osumnjičeni A. D., V. B. i A. N. se sumnjiče da su po nalogu N. Ž. pružili logističku podršku pre i nakon izvršenja ovog teškog ubistva.

Na osnovu naredbe Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, policijski službenici PU za grad Beograd, UKP, izvršili su pretresanje stanova i drugih prostorija na više adresa koje su osumnjičeni koristili i tom prilikom kod osumnjičenih pronašli dva pištolja i opojnu drogu.

Osumnjičenima N. Ž., M. K., A. D. i V .B. određeno je zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal - izjavio je Dačić.

Osumnjičeni M.K. se po nalogu N. Ž. maskirao noseći silikonsku masku starijeg muškog lica kako ne bi izazvao sumnju i ujedno sakrio svoj lični opis i iz vatrenog oružja iz neposredne blizine ispalio dva projektila u Zorana Uskokovića nanevši mu smrtne povrede.

Autor: Dalibor Stankov