AKTUELNO

Povodom tragične pogibije članova porodica Lazović i Kutladžić, grad Novi Pazar donosi odluku da se na teritoriji Novog Pazara utorak, 24. septembar 2024, proglasi za Dan žalosti.

U skladu sa zakonom, zastave će biti spuštene na pola koplja. Apelujemo da mediji i ugostiteljski objekti program prilagode Danu žalosti.

Više javno tužilaštvo u Kraljevu je 23. septembra donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv M. V. iz Niša zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo - teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja na štetu Danijela Lazovića, troje maloletnika i Dijane K.

M.V. je pritvor određen da ne bi uticao na svedoke, kao i zbog uznemirenja javnosti.

Imao alkohol u krvi

Osumnjičeni M. V. je imao više od 0.20 promila alkohola u krvi.

Pripadnicima Vojske Srbije nije dozvoljeno da imaju alkohol u krvi, odnosno alko-test ne sme da pokaže ništa više od nule.

Prešao na levu stranu puta

Osumnjičeni M. V. je, kako smo pisali, borbenim vozilom prešao na levu stranu puta nakon čega je došlo do nesreće.

U automobilu u koji je, kako se sumnja, udario borbenim vozilom nalazila se porodica Lazović iz Raške, Danijel i Mirjana i njihova komšinica Dijana K.

Od povreda na licu mesta su nastradali Danijel, inače pripadnik Vojske Srbije, troje mališana i Dijana K. dok je Mirjana zadobila povrede u vidu opekotina na podlaktici i posekotina na glavi.

Ona je juče puštena na kućno lečenje.

Autor: Iva Besarabić