AKTUELNO

Srpski carinici su u sredu, u saradnji sa policijom, prilikom kontrole autobusa, na graničnim prelazima Preševo i Horgoš, sprečili pokušaj krijumčarenja skoro 1800 paklica cigareta "marlboro" i "vinston".

Na graničnom prelazu Preševo, na ulazu u zemlju, prekršaj je otkriven kada je na carinsku kontrolu stigao autobus makedonskih registarskih oznaka koji je iz Makedonije krenuo ka Švajcarskoj.

Kako niko od putnika nije imao ništa da prijavi za kontrolu, carinici su detaljno pregledali autobus i prtljag putnika. Tom prilikom ustanovljeno je da se u prtljažnom delu autobusa u tri kofera nalaze cigarete.

Ukupno je otkriveno gotovo 1.500 paklica ?marlboro gold? i ?vinston blu? sa makedonskim akciznim markicama za koje se kao vlasnik prijavio 32-godišnji makedonski državljanin protiv koga je pokrenut prekršajni postupak.

I na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu iz zemlje, carinski službenici su prilikom kontrole autobusa koji saobraća na relaciji Beograd - Pariz u bunkeru pronašli skoro 300 paklica cigareta "marlboro" i "vinston" koje su bile umotane u ćebe i spakovane u putnu torbu. Prema rečima 46-godišnjeg vozača iz Beograda, on je torbu primio od nepoznate osobe na beogradskoj autobuskoj stanici, kao pošiljku upućenu u Pariz.

#Cigareta

#Zaplena

'