AKTUELNO

Viši sud u Beogradu ponovo je za još 30 dana produžio pritvor Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči.

Protiv Marjanovića je 9. februara Više javno tužilaštvo podiglo optužnicu zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo jer je na "svirep i podmukao način" lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao "naročitu upornost i bezobzirnost".

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično vanpretresno veće suda produžilo pritvor Marjanoviću 13. marta zbog uznemirenja javnosti.

Nakon isteka 30 dana, razlozi za pritvor će biti ponovo ispitani. Pred Višim sudom inače je u toku preispitivanje optužnice, na koju su četvorica Marjanovićevih branialca izjavila tri odgovora.

Sud može optužnicu da potvrdi, ili da je vrati tužilaštvu na dopunu istrage.

Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

On je optužen da je Jeleni zadao više udaraca u glavu, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine.

Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

Pročitajte još: TRAGEDIJA NA DUNAVU: STRADAO BRAČNI PAR

#Jelena Marjanović

#Pritvor

#Zoran Marjanović

#optužnica

'