AKTUELNO

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), otkrili su ilegalnu laboratoriju za uzgoj "skanka", zaplenili oko 80 kilograma ove opojne droge i uhapsili petočlanu organizovanu kriminalnu grupu, saopštio je danas MUP.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, uhapšeni su M.Š. (30), N.J. (28), O.R. (28) i Ž.M. (41), svi iz Sremskih Karlovaca, i B.S. (41) iz Pećinaca, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

Sumnja se da su se članovi ove organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu bavili proizvodnjom i prodajom "skanka“, koji su distribuirali krajnjim kupcima na teritoriji Srbije.

Foto: MUP Srbije

Policija je prilikom pretresa porodične kuće jednog od osumnjičenih u Inđiji u podrumskim prostorijama pronašla savremeno opremljenu laboratoriju za uzgoj "skanka" u veštačkim uslovima, a uhapšeni članovi organizovane kriminalne zatečeni su u toku branja i pakovanja droge.

Sinhronizovanim pretresima na više adresa, zaplenjeni su oko 80 kilograma "skanka", kao i pištolj "magnum 357" sa 49 metaka i dva luksuzna putnička vozila.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), akciju se sproveli u saradnji sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jednice (SAJ), u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal.

#Droga

#Hapšenje

#Inđija

#skank

'