AKTUELNO

Pas koji je rano juče u Novom Sadu do smrti izujedao Z.B. (56) u vlasništvu je njegovog sina G.B. koji je uhapšen zbog sumnje da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti.

Kako se nezvanično saznaje, pas je bio potpuno zapušten ali i dalje jak i još nije poznat razlog zašto je napao nesrećnog Z.B.

Šef prihvatilišta JKP Zoohigijena i veterina Milan Kvrgić rekao je ranije da njihova služba primila je jutros oko 6.40 časova poziv od policije zbog sumnje da je pas usmrtio čoveka u Solunskoj ulici u Novosadskom naselju Detelinara.

- Prilikom dolaska na lice mesta, radnik Zoohigijene je ušao u stan, uzeo psa i bezbedno ga prevezao u prihvatilište gde se i sada nalazi – izjavio je Kvrgić uz napomenu da će o njegovoj sudbini odlučiti nadležno tužilaštvo.

Pas bio u lošem stanju

Nezvanično se saznaje da je pas u lošem stanju, zapušten i jako mršav i da na njemu nema ožiljaka i sličnih tragova koji bi uputili na to da je korišćen za borbe.

- To je opasna rasa pasa i koliko znamo, G.B., sin pokojnog Z.B. mu je s vremena na vreme ostavljao psa na čuvanje i praktično ga zapustio. Nije dolazio danima a pokojni Z.B. je bio lošeg zdravlja, teško se kretao i nije ga izvodio napolje. Bar ga mi nismo viđali a mnogi od nas imaju pse za ljubimce i redovno ih šetamo. S obzirom na to da je bio i slabijeg materijalnog stanja sumnjamo da je imao novca da pošteno hrani tolikog psa. Možda je zato i postao agresivan jer smo ujutru čuli neku lomljavu i pozvali policiju. Pojavio se i G.B. koji je pokušao da obuzda psa, a onda su ga preuzeli radnici Zoohigijene. Verovatno je zato i uhapšen jer ne možeš ti tek tako da se ophodiš prema opasnom psu. Da ga ostaviš bolesnom i slabo pokretnom ocu i ne paziš na njega. Slabo je pazio i na oca od kada mu je majka pre par godina preminula tako da ni ne čudi što se o psu nije brinuo – pričaju komšije nesrećnog Z.B.

G.B. je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati i on će uz krivičnu prijavu da je počinio teško delo protiv opšte sigurnosti u zakonskom roku biti priveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu koje je preuzelo slučaj.

Autor: Iva Besarabić