AKTUELNO

Nikola B. (39) preminuo je 30. decembra 2022. godine nakon operacije hemoroida u privatnoj poliklinici "011 Medical Team-Beograd". Smrt je usledila, kako se sumnja, kao posledica nesavesnog postupanja doktora Zorana K.

Ova nesrećna vest je podigla veliku prašinu i dovela u pitanje rad ove privatne klinike, koja je trenutno zatvorena.

Poliklinika u koju je Nikola otišao da bi uradio operaciju se nalazi na Novom Beogradu, međutim, stanari okolnih zgrada tvrde da se poliklinika preselila na drugu lokaciju.

Foto: Pink.rs

Na licu mesta na vratima su spuštene roletne, a na broj telefona koji je ostavljen na tabli ispred poliklinike se u prvi mah niko nije javljao.

Kako je navela jedna komšinica ova poliklinika ne radi već "duže vreme".

Vlasnik je navodno muškarac iz Australije koji je u ovaj biznis uložio, kako kažu, milione.

Posle Nikoline smrti, porodica je podnela krivičnu prijavu.

U saopštenju tužilaštva se navodi da se sumnja da je doktor Zoran K. izvršio krivično delo tako što je 26. decembra 2022. u stanju uračunljivosti, kao lekar nesavesno postupao.

- On je, kako se sumnja, izvršio operativno lečenje hemoroidalnih čvorova kod oštećenog u uslovima opšte anestezije i to neadekvatnom upotrebom lasera, usled čega je po okončanju zahvata i buđenja iz anestezije oštećeni N.B. trpeo jake bolove i bio lošeg opšteg zdravstvenog stanja, ali je uprkos tome pušten na kućno lečenje oko 18 časova - navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Foto: Foto/Društvene mreže

U toku noći i narednog dana zdravstveno stanje Nikole Bakića se sve više pogoršavalo uz visoku temperaturu, stomačne tegobe i jake bolove, o čemu su pokojni Nikola i članovi njegove porodice obavestili doktora, ali on nije izvršio neposredan hitan pregled, iako je na to upućivalo stanje oštećenog radi utvrđivanja razloga za nastanak prisutnih tegoba a koje značajno, kako se navodi, odudaraju od očekivanog nalaza za postoperativni tok i preduzimanja hitnih medicinskih mera radi zbrinjavanja oštećenog.

Zbog toga je oštećeni 29. decembra 2022. godine primljen u Urgentni centar KCS, gde je i pored adekvanih medicinskih mera sutradan preminuo.

Video: Pink.rs

Autor: Iva Besarabić