AKTUELNO

Tela dvojice mladića pronađena su jutros ujutru nakon što su vatrogasci ugasili požar koji je izbio u potkrovlju zgrade u Ulici Laze Telečkog u centru Novog Sada. Kako su komšije ispričale za "Blic", oni su se nedavno doselili u stan. Navode i da nikada iz njihovog stana nije dopirala buka, niti su pravili bilo kakve probleme.

- Oni su se ovde doselili pre par meseci. Jedan je mlađi, drugi je stariji - priča jedan od komšija kojeg smo zatekli ispred zgrade gde je izbio požar.

Kako saznajemo, stan je bio zaključan iznutra, na telima nema tragova fizičkih povreda, a uzrok smrti verovatno je gušenje. Međutim, to će sve biti zvanično poznato i dokazano nakon obdukcije.

Tela zatečena u stanu nakon gašenja požara

- Vatrogasna brigada Novi Sad dobila je dojavu u 8 sati i 57 minuta da izlazi dim iz stambenog objekta u ulici Mite Ružića i Laze Tračka. Nakon 4 minuta, tačnije u 9 sati i 1 minut, vatrogasne ekipe su bile na mestu događaja. Dim je izlazio iz objekta. Brzo su reagovali. Vrata stana iz kojeg je dim izlazio bila su zaključana. Vrata su nasilno otvorena - naveo je nakon gašenja požara Stojan Milovac, načelnik Uprave za vanredne situacije u Novom Sadu.

Foto: Tanjug/VIDEO

Kako navodi, vatrogasci su odmah po ulasku u stan pronašli dve osobe koje su bile u prostoriji.

- Bilo je potpuno zatamnjeno i evakuisali smo ih van prostorije. Međutim, hitna medicinska pomoć je nažalost mogla samo da konstatuje njihovu smrt - navodi on.

Kako dodaje, povređenih u požaru nema, te i da se ispituje uzrok požara.

- Radi se o objektu koji je veoma star. Taj objekat je star oko 100 godina. Ovaj objekat nema armirane betonske ploče. Instalacija je naravno u takvom stanju. Međutim, još uvek nije utvrđen uzrok nastanka požara, a nadležna služba će utvrditi kako je došlo do njega - navodi on.

Jedna od žrtava ima 19 godina

U požaru u centru Novog Sada nastradale su dve osobe, a kako nezvanično saznajemo, jedna od žrtava ima 19 godina. Uzrok njegove smrti, kao i drugog muškarca čije telo je nađeno trenutno se ispituje.

Foto: Tanjug/VIDEO

Vatrogasci i policija nakon gašenja požara u Laze Telečkog u Novom Sadu zatekli su jezivi prizor - tela za sada nepoznatih muškaraca.

Kako je izjavio Zoran Krulj portparol novosadske Hitne pomoći požar je izbio u potkrovlju zgrade u centru Novog Sada:

Kako su očevici potvrdili, dim je kuljao na sve strane.

Autor: Aleksandra Aras