AKTUELNO

Nakon prijave da se 5. jula u večernjim časovima dogodila plovidbena nezgoda na levoj obali reke Save, javni tužilac Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu je zajedno sa policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama Beograd i PU za grad Beograd UKP osmog odeljenja, obavio uviđaj lica mesta.

Na osnovu do sada utvrđenih činjenica do nezgode je došlo kada je teretni brod na kojem su se nalazila tri lica udario u čamac u kojem su se takođe nalazila tri lica.

Javni tužilac je, u cilju pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i eventualne odgovornosti nekog lica za plovidbenu nezgodu, naložio inspektorima Odeljenja za inspekcijske poslove bezbednosti plovidbe Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i inspektorima Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju, da preduzmu radnje iz svoje nadležnosti i da javnom tužiocu dostave izveštaj radi utvrđivanja svih okolnosti događaja.

Javni tužilac je takođe naložio policijskim službenicima PI za bezbednost na rekama da uzmu izjave od svih učesnika, od očevidaca, da sačine fotodokumentaciju i obezbede mesto događaja, kao i da se teretni brod isključi iz vodenog saobraćaja i da se uparkira u pristan.

Nakon dostavljanja izveštaja sa svim dokazima, javni tužilac će doneti naredbu za veštačenje i preduzeti sve zakonom propisane radnje iz svoje nadležnosti.

Kako smo ranije pisali, teretni brod je sinoć naleteo na čamac nedaleko od Ade Međice, posle čega je jedan muškarac živ izvučen iz reke, dok se za dve osobe tragalo. U toku noći, telo žene, za koju se sumnja da je bila u čamcu, izvučeno je kod Sava promenade, dok se za još jednim muškarcem i dalje traga.

Očevici su ispričali da su na čamcu bili muž i žena i njihov kum. Muž je izvučen živ, dok je žena nastradala, a za njihovim kumom se traga.

Autor: Jovana Nerić