AKTUELNO

Sonja Radoš (50) nađena je mrtva u stanu zgrade u Ulici Borivoja Stevanovića na beogradskom Voždovcu gde je živela, a zbog sumnje da je počinio ubistvo policija je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapsila Sonjinog nevenčanog supruga Nemanju Š.

Preminula Sonja je, inače, bila direktorka u jednoj PR kompaniji i zaova poznate voditeljke Ane Pendić Radoš koja je udata za Sonjinog brata Vojkana Radoša, uspešnog poslovnog čoveka.

- Kako se sumnja, Nemanja Š. je u petak uveče u stanu na Voždovcu nevenčanoj supruzi naneo više udaraca od kojih je ona preminula. Na osnovu naloga tužioca, telo je prevezeno na Institut za sudsku medicinu gde će se, obdukcijom, utvrditi tačan uzrok smrti - piše u saopštenju MUP u kojem se navodi da je osumnjičenom određeno zadržavanje do 48 sati posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti sproveden tužiocu.

Susret u hodniku

S druge strane, komšije nisu mnogo komentarisale Sonjinog supruga Nemanju Š. Kažu da su s njim bili uglavnom samo na "dobar dan", a jedna komšinica je za Kurir rekla da je nekoliko dana pre tragedije videla Sonju i Nemanju i da je Sonja izgledala baš loše!

- Srela sam ih u hodniku zgrade. On je držao Sonju pod ruku, a ona je izgledala nekako nemoćno. Ne bi me čudilo da je nasilje nad njom trajalo dugo... I tada, kad sam ih videla, delovalo mi je kao da je pretučena! Verujem da je Nemanja nju dugo psihički zlostavljao, bio je patološki ljubomoran - rekla je komšinica za Kurir.

Komšije u šoku

Tragedija se odigrala u petak uveče kada je policija, prema rečima komšija, u velikom broju stigla u zgradu u kojoj je Sonja živela s Nemanjom. Ubrzo posle dolaska policije stigli su i forenzičari kako bi izneli telo, a komšije kažu da je uviđaj trajao satima.

- Cela zgrada je vrvela od policije! Došli su oko 21.30 sati, a otišli su tek posle ponoći. Bili su tu i forenzičari, a čuo sam da je Sonjin nevenčani suprug prijavio njenu smrt. Boga pitaj šta se dogodilo tu među njima. Samo on zna šta se zbilo iza vrata njihovog stana - rekao je za Kurir jedan od komšija.

Sonja je, kako se saznaje, godinama živela u stanu na Voždovcu. Nije bila udata i nije imala dece, a komšije o njoj imaju samo reči hvale.

- Svi smo u šokju! Sonja je uvek bila dobra i smerna žena, dugo je živela u ovom stanu, a Nemanja se doselio kasnije. Njega je policija odmah privela, kažu da ju je tukao, ali mi nikada nismo čuli nikakvu buku - ispričao je naš sagovornik.

On je dodao da ne može da pretpostavi šta je mogao biti razlog da Sonja skonča na ovako tragičan način.

- Poznajem ih oboje, sa Sonjom smo se družili i posećivali redovno, međutim, nakon što je počela da živi s Nemanjom i ona se nekako povukla i nije više dolazila. Nikada nismo shvatili šta je razlog tome - kaže sagovornik Kurira.

Očaj: Voditeljka bez komentara

Skrhana zbog porodične tragedinje, voditeljka Ana Pendić Radoš nije želela da daje bilo kakav komentar.

- Nemam komentar za tu situaciju, ne bih želela da komentarišem tu situaciju - rekla je kratko za medije.

Vidljive povrede: Sonjine noge bile kompletno u podlivima

Nemanja Š. je, prema nezvaničnim informacijama, posle privođenja priznao policiji da je tukao suprugu.

- Na njenom telu bile su vidljive povrede, noge su joj kompletno bile u podlivima - rekao je izvor Kurira.

Autor: Dubravka Bošković