AKTUELNO

U masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno.

R. M, očuh Radiše Blažića, oca prvooptuženog Uroša Blažića za monstruozni masakr u mladenovačkim selima Dubona i Malo Orašje, preminuo je pre desetak dana.

- On je preminuo pre nekoliko dana. U prvim mesecima, od kada se desio masakr čuvali su njegovu kuću. Rođena baba Uroša Blažića se preudala i otišla za njega. Oni su živeli u Gornjoj Duboni - kaže izvor za Alo.

Dobrila, rođena baba Uroša Blažića, izjavila je da nema kontakt sa porodicom. Njen odgovor na pitanje o aktuelnim događajima bio je kratak i jasan:

- Ništa ne znam, nemam kontakt sa njima.

Da podsetimo, u masakru Uroša Blažića prošlog 4. maja, oko 11 sati uveče, ubijeno je devetoro mladih iz Dubone i Malog Orašja i 12 ranjeno. Oko desetoro njih je pukom srećom izbeglo smrtonosne hice iz Blažićevog oružja.

On je hicima iz "kalašnjikova" ubio Nemanju Stevanovića (21), Lazara Milovanovića (20), Petra Mitrovića (30), Marka Mitrovića (18), Nikolu Milića (15) i Aleksandra Milovanovića (17). Potom se odvezao u selo Dubona i kod škole ubio Milana Panića (21), mladog policajca, njegovu sestru Kristinu (19) i druga Dalibora Todorovića (25).

Psihijatrijsko veštačenje pokazalo je da je Uroš Blažić bio potpuno uračunljiv u momentu izvšrenja zločina.

Pretresom objekata u vlasništvu njegove porodice pronađen je čitav arsenal oružja.

Urošu Blažić se na teret stavlja teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Autor: Dubravka Bošković