AKTUELNO

Povodom maturske šetnje osnovnih škola sa Vračara pod nazivom "Defile malih maturanata" oglasila se Nina Kobiljski, majka ubijene Eme Kobiljski, jedne od žrtava dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine ubio devet učenika i radnika obezbeđenja OŠ " Vladislav Ribnikar".

- Završi se i 8. razred....Koga danas iz detinjstva ispratiti? Sa kim se radovati? Koga na novom početku bodriti? Nad kim bditi i za koga se nadati? Koga usmeravati?

Psiholog, pedagog i učiteljica svedočile na suđenju Kecmanovićima: Sud naložio psihijatrijsko veštačenje Koste i svih 27 oštećenih u ovom postupku.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Koga sa ljubavlju stasalog gledati? Danas njihove drugare, a njima se moliti, zauvek ih voleti i ovu strahotu uz večnu ljubav nekako preživeti...Zauvek Ema, Andrija, Adrijana, Katarina, Sofija, Ana, Bojana, Mara, Angelina i čika Dragan - stoji u objavi Emine majke, Nine Kobiljski.

Šetnja maturanata osnovnih škola sa Vračara pod nazivom "Defile malih maturanata" održana je juče od 11 časova, a tom prilikom učenici su odali počast drugarima koji su tragično stradali u OŠ "Vladislav Ribnikar". Šetnja je počela na Trgu kod Beogradskog dramskog pozorišta, u parku kod Vozarevog krsta, a potom su obučeni u majice u boji svoje škole, šetnju nastavili Mileševskom, Petrogradskom i Njegoševom ulicom.

Osmaci vračarskih škola su tokom jučerašnje šetnje u pratnji direktora i svojih nastavnika odali počast i stradalim učenicima OŠ "Vladislav Ribnikar" polaganjem cveća ispred škole.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Podsetimo, Kosta Kecmanović, učenik OŠ ''Vladislav Ribnikar'', 3. maja usmrtio je devetoro svojih vršnjaka i čuvara škole.

U krvavom piru ubijeni su Dragan Vlahović, čuvar škole, Mara Anđelković, Andrija Čikić, Ana Božović, Adriana Dukić, Katarina Martinović, Bojana Asović, Angelina Aćimović, Ema Kobiljski i Sofija Negić. Dečak ubica se od strašnog zločina koji je počinio na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, dok je njegov otac Vladimir Kecmanović u pritvoru i protiv njega, ali i Kostine majke, Miljane Kecmanović se vode parnični i krivični postupak koji su pokrenuli roditelji ubijene dece.

Autor: