AKTUELNO

Ekipe Hitne pomoći došle su na mesto događaja, ali su mogle samo da konstatuju smrt.

Nišlijka T. K. (19), nastradala je juče kada je na nju naleteo voz u niškom naselju Trošarina. U trenutku nesreće sedela je na pruzi. Nesreća se desila oko četiri časa ujutru na divljem pružnom prelazu kod Ćele-kule.

Nezvanično, mašinovođa teretnog voza koji saobraća na relaciji Niš-Dimitrovgrad uočio je devojku na pruzi i pokušao je da zaustavi masivnu kompoziciju, ali u tome nije uspeo jer je za tako nešto potreban veliki zaustavni put. U policiji su samo potvrdili događaj, bez navođenja detalja, tako da sve okolnosti tragedije još nisu poznate.

- Izdata je naredba da se u Zavodu za sudsku medicinu uradi obdukacija kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Budući da je prema prvim informacijama u momentu nailaska voza nastradala devojka sedela između šina, dat je nalog policiji da preduzme operativne radnje da bi se prikupila obaveštenja o tome pod kojim se okolnostima našla na tom mestu - kaže Vladimir Stanojević, portparol Višeg javnog tužilaštva.

U porodici devojke isključuju mogućnost da je počinila samoubistvo.

- Sigurno se ne radi o samoubistvu. Sve je bilo u redu. Nije bilo nikakvog razloga niti nagoveštaja nečega takvog. Ona je ove godine upisala prirodno-matematički fakultet, na odseku geografija. Kao i svaki tinejdžer, imala je stvari kojima nije bilo zadovoljna, ali su to sve bile sitnice, tako da nije postojao nikakav razlog za tako nešto - kaže A. K., devojčin otac, koji je u šoku zbog tragedije.

Pred kuću porodice dolaze uplakane drugarice i porodični prijatelji, koji su u neverici primili vest o tragičnom događaju. Otac nastradale devojke ne zna zbog čega je te noći bila u sasvim drugom delu grada, daleko od svoje kuće.

- Ne znamo još šta se tačno desilo. Ona je sinoć izašla u grad, a jutros su nam javili da se desila tragedija. Ne znamo ni s kim je bila u gradu, njen telefon je u policiji, tako da ne znamo ni sa kim se čula. Njoj je taj kraj bio poznat jer se nalazi u neposrednoj blizini faklulteta koji je studirala, ali ne znamo da li je bila kod nekih prijatelja i prijateljica sa studija u tom kraju ili ne. Ako je neko nešto video prolazeći tim krajem, neka javi nama ili policiji - navodi A. K.

I. P.

#Niš

#Policija

#Samoubistvo

#Tragedija

#Voz

'