AKTUELNO

Muškarac Miloš Nikolić (34) nastradao je u sredu rano ujutru u saobraćajnoj nesreći kod Mladenovca kada je pod nerazjašnjenim okolnostima prešao u suprotnu traku i udario u autobus pun putnika.

Rođaka nastradalog Miloša oglasila se i navela da je njihova bol "nemerljiva".

- U šoku smo. Dao je ocu pomen, pa sutradan nastradao. Ne možemo da dođemo k sebi - kaže ona.

Prema njenim rečima, "umor je učinio svoje".

- To nije jedna neprospavana noć, već godine teškog i mukotrpnog rada na imanju - kaže ona.

Kako navodi "u kući je haos".

- Ne mogu da vam opišem situaciju - rekla je ona.

Podsetimo, Miloš je poginuo u nesreći kod Mladenovca. Nezvanično, on se vraćao sa aerodroma gde je vozio tetku na let koja je u Mladenovac došla zbog šestomesečnog pomena oca nastradalog.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Najmanje 37 osoba povređeno

Podsetimo, jedna osoba je poginula, a najmanje 37 ljudi je povređeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod Mladenovca. Ovih 37 osoba je u sredu zbrinuto u Urgentnom centru.

Vozač autobusa primetio neuobičajenu vožnju džipa

Povodom ove teške saobraćajne nesreće oglasio se i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je govorio o stanju povređenih.

Prema informacijama, vozač autobusa koji je u sredu povređen u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Mladenovca, još u toku vožnje primetio je da vozač džipa ne vozi uobičajeno i pokušavao je da ga izbegne, tako što se maksimalno sklonio uz desnu ivicu svoje trake.

U jednom trenutku ipak je došlo do sudara i to direktnog. U tom sudaru, vozač autobusa je povređen, a vozač automobila poginuo na licu mesta.

Izašao kroz prozor i sručio se na zemlju

Neposredno po udesu, vozač autobusa je bio pri svesti. Kako je prednji deo autobusa bio smrskan, on je pokušao da izađe kroz prozor.

U tome je i uspeo, ali kada je izašao, samo se onesvestio i sručio na zemlju. Prilikom tog pada zadobio je povredu kičme.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

"Nema osnova za pokretanje krivičnog postupka"

Dežurni javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Mladenovcu obavio je uviđaj na licu mesta gde došlo do saobraćajne nezgode.

Saobraćajnu nezgodu je prouzrokovao vozač "Volvoa" koji je vozio iz pravca Beograda ka Mladenovcu. Prešao je na levu stranu, a vozač autobusa koji se kretao svojom trakom je pokušao da ga izbegne, ali nije uspeo.

Došlo je do sudara u kojem je povređeno više od 30 putnika u autobusu, a vozač "volvoa", koji je izazvao saobraćajnu nezgodu, poginuo je na licu mesta.

Imajući u vidu da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač putničkog vozila koji je preminuo, a za sada nije utvrđeno postojanje bilo kakvog doprinosa vozača autobusa, nema osnova za pokretanje krivičnog postupka.

Autor: