AKTUELNO

Večeras u 18.26 sati dogodila se nesreća na pruzi kod Pančevačkog mosta, kada je BG Voz, koji je saobraćao iz Karađorđevog parka ka Ovči naleteo na zadnji deo teretnog voza koji je stajao na pruzi kod Pančevačkog mosta i čekao na dalju vožnju.

U ovoj nesreći nije bilo nastradalih osoba. Evakuisano je 13 osoba, od kojih je nakon pregleda 9 pušteno kućama, a četiri osobe su upućene u Urgentni centar, i to mašinovođa, kondukter i dva putnika. Na mesto nesreće izašli su ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Foto: FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/Ljubivoje Jelenić

Prema rečima ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića, uzrok nesreće je ljudski faktor, a Železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja utvrdiće ko je odgovoran za sudar koji se dogodio.

Železnički saobraćaj na ovom delu pruge trenutno je u prekidu. U sudaru vozova pruga nije oštećena, a ministar Vesić je najavio da se uspostavljanje železničkog saobraćaja očekuje tokom sutrašnjeg dana.

Ministar Goran Vesić zahvalio je železničkim kompanijama i MUP-u na brzoj reakciji u ovoj nesreći.

Nesreća se dogodila na izlasku iz Vračarskog tunela, u pravcu Pančevačkog mosta.

S obzirom da Hitna pomoć nije mogla da priđe mestu nesreće, putnike iz BG Voza evakuisali su pripadnici Vatrogasne jedinice kroz evakuacione tunele.

O svim novim informacijama javnost će biti blagovremeno obaveštena.