AKTUELNO

Sudski postupak protiv osuđenih za ubistvo Stefana Filića (18), Nikoli Bojoviću (24) i Mitru Panduroviću (23), završen je danas. Apelacioni sud u Beogradu je na glavnom pretresu, odbio predlog odbrane za novo medicinsko veštačenje.

Odluka Apelacije će biti saopštena preko Višeg suda u Smederevu.

- Na današnjem glavnom pretresu pred Apelacionim sudom, odbijen je predlog odbrane za novim medicinskim veštanjem i time je suđenje za ubistvo Stefana Filića konačno završeno . Odluka Apelacije će biti saopštena preko Višeg suda u Smederevu. Teatralna gluma Bojovića prilikom završne reči, izlivi žaljenja i kajanja nisu novost za nas, traženje oprosta je deo predstave na savet branioca, dok se kod drugo optuženog ne može uočiti nikakva emocija . Apelaciono tužilaštvo ostaje pri ranijim navodima, da je na osnovu svih izvedenih dokaza, slučaj dovoljno jasan i traži maksimalne kazne od po 20 godina za obojicu. - rekla je tetka Stefana Filića za "Blic".

Podsetimo, Stefan Filić je bio teško povređen u tuči ispred diskoteke u Velikoj Plani 2. februara 2020. godine, a potom prebačen u bolnicu u Beogradu, gde je od zadobijenih povreda i izdahnuo. Preminuo je od posledica prebijanja, a za ubistvo su na 18, odnosno 15 godina osuđeni Nikola Bojović i Mitar Pandurević.

Kako je utvrđeno tokom suđenja, mladić ni u jednom trenutku nije udario Bojovića ili Pandurevića. Stefan je ubijen pred svojim mlađim bratom koga je branio od napadača. Na presudu su se žalili i tužilaštvo i advokati odbrane.