AKTUELNO

Policija intenzivno traga za razbojnicima koji su izveli filmsku pljačku oko dva miliona maraka u Banjaluci, a u potragu je uključen i helikopter MUP-a Republike Srpske.

Kako saznaje ATV, helikopter je više puta nadletao Zalužane gde je potraga za razbojnicima dobrim delom i sada usmjerena.

Kako saznaje ATV, helikopter je više puta nadletao Zalužane gde je potraga za razbojnicima dobrim delom i sada usmjerena.

U potrazi za vozilom, kojim su razbojnici pobegli, koriste se i dronovi, a izuzimani su i snimci sa nadzornih kamera kako iz naselja Lauš, tako i sa velikog broja raskrsnica sa područja Banjaluka, prenosi Srpska info.

Na nogama su podignute sve raspoložive snage policije. Na nekoliko lokacija se nalaze punktovi i policajci sa dugim cevima.

Podsetimo, trojica razbojnika danas u naselju Lauš spremili sačekušu vlasnici menjačnice, te je napali kada je sa velikom količinom novca došla do kuće. Na ženu je nasrnuo jedan od razbojnika i oteo joj tri torbe u kojima se, prema nezvaničnim informacijama, nalazilo oko dva miliona maraka. Razbojnici su pobegli crnim automobilom ”seat”, za kojim se i dalje traga.

Stanari ulice, u kojoj se pljačka dogodila, ispričali su da je crni ”seat”, sa stranim registarskim oznakama, satima bio parkiran u ulici. Tek kasnije im je postalo jasno i zbog čega.

Prve informacija s terena ukazuju da su pljačkaši bili maskirani, te da im je nakon napada na mestu pljačke ispao suzavac.