AKTUELNO

Srednja škola Glenburk u severnom čikaškom predgrađu Glenvju, nakon stravične nesreće u kojoj je sinoć poginuo srpski mladić Marko N. (17), a u kojoj su povređene tri osobe, objavila je pismo porodicama.

- Dragi GBS studenti i porodice. Sa tugom vas obaveštavamo da je učenik naše škole, Marko Niketić (17), tragično preminuo u nesreći koja se dogodila sinoć - ovim rečima počinje pismo.

U poruci direktorke škole, dr Barbare Žorž, dalje se navodi da škola poštuje potrebu porodice za privatnošću i da nudi usluge studentima i profesorima.

"Smrt je teška, posebno kad je iznenadna"

- Smrt može biti teško za nas da razumemo, posebno kada je iznenadna. Danas učenici mogu osetiti šok, tugu ili zbunjenost. Ono što je najvažnije je da brinemo i podržavamo jedni druge - navodi se dalje u pismu.

Podsetimo, kako je "Blic" pisao, policija je saopštila da je maturant poginuo, a da su tri osobe povređene u saobraćajnoj nesreći u kojoj su učestvovala dva automobila, "mercedes" kojim je upravljao Marko i "mustang". Do nesreće je došlo nešto posle 23 časa.

Tri osobe su prevezene u obližnju bolnicu, saopštila je policija. Vozač drugog vozila je hospitalizovan sa povredama koje nisu opasne po život, saopštile su vlasti. Dok su dva putnika u kritičnom stanju.

Marko bio u kolima sa devojkom?

Marko N. je upravljao "mercedesom" u koji je udario "mustang" koji se kretao velikom brzinom, saopštila je policija. U trenutku sudara, u "mercedesu" sa Markom je bio jedan saputnik, dok se u "mustagnu" takođe pored vozača nalazio još jedan putnik.

Prema navodima svetskih medija, u kolima sa Markom je bila njegova devojka.

Član porodice potvrdio je da se 17-godišnja devojka koja je bila Markova saputnica, trenutno nalazi u bolnici na intenzivnoj nezi i da je ona bila njegova devojka, prenosi "CBS njuz".

"Mustang je išao preko 150 na sat"Kako su preneli očevici, vozač "mustanga" je vozio skoro 150 kilometara na čas, dok je jedan dodao da je video kako gasi i pali svetla pre sudara.

- Video sam ga još jednom kako pali svetla, a onda sam sekund kasnije video sudar - naveo je svedok.

Marko je, podsećamo, bio apsolvent srednje škole "Glenbruk Jug", i za samo nekoliko dana je trebao da ide na maturski ples, a potom i za maturira.

"Bio je dobar dečko, popularan u školi"- Samo znam da je on bio dobro dete. Nema ništa loše da se kaže o ovom klincu. Bio je veoma popularno dete u školi - rekla je Inesa Kaufman.

Jedan svedok, koji se zatekao na licu mesta i pozvao hitnu, izjavio je da ga je "mustang" obišao samo nekoliko sekundi pre nesreće, te da je vozio najmanje 90 milja na sat pre sudara, gaseći i paleći svetla.

Detalje stravine nesreće u kojoj je poginuo tinejdžer Marko N. (17) iz Srbije, a u kojoj su povređene tri osobe, pročitajte u našem odvojenom tekstu.